Régió

Emelkednek az adók és az illetékek Rimaszombatban

Rimaszombat | Adó- és illetékemelés, a szociális szolgáltatások változása, a jövő évi költségvetés elfogadása, a városi fenntartású intézmények éves programterve, a városi sportklub alapító okiratának módosítása – sok vitát gerjesztő témákkal foglalkozik idei utolsó ülésén a rimaszombati önkormányzat.
Szászi Zoltán

2012. december 11. 20:30

Ma 13 órakor kezdődött a nyilvános közgyűlés a régi vármegyeház dísztermében, ezúttal komoly érdeklődés várható a polgárok részéről.

Rimaszombatban biztosan emelni fogják az adók és illetékek összegét, a vállalkozók egy csoportja hetek óta folyamatosan tárgyal a város vezetésével egy mindkét fél számára elfogadható megoldásról. Az ingatlanadó szempontjából eddig három zónára osztották a várost, ezt egységesítik, a tervezet szerint jövőre egy négyzetméter területért 2 euró körüli összeget kell fizetni. A legutóbbi ülésen nem sikerült dűlőre jutni ebben a kérdésben, a mai testületi ülésen parázs vita várható. Jó hír a szociális szolgáltatásokat igénybe vevők számára, hogy valószínűleg kevesebbet, az eddigi 1,65 euró helyett 80 centet kell majd fizetni egy óra szociális szolgáltatásért.
 
A város egész éves működése, intézményeinek fenntartása, a tervezett beruházások folytatása múlik a jövő évi – a további két évet is befolyásoló – éves költségvetés elfogadásán. Az idei költségvetés szeptemberi elfogadása után feltételezhető, hogy ebben a témában sem várható összhang a polgármester, Jozef Šimko és a képviselő-testületen belüli ellenzéke közt. Az idei utolsó képviselő-testületi ülésen a városi sportklub alapító okiratának módosítása is vitát kavarhat, ebben sincs egység a képviselők közt. A rimaszombati városatyák elé kerül egy, a Tompa téren kialakítandó emlékparkról szóló tervezet és az INNOVIA cég alacsony komfortfokozatú lakásokat bemutató terve, valamint az Állami Számvevőszék legutóbbi ellenőrzéséről szóló beszámoló is.
Önnek ajánljuk
Ján Kuciak

Két éve ölték meg Kuciakot

Mojmír Mamojka

Mamojka egyelőre marad

Robert Fico

Fico nem kíván egyebet, csak 2,99 százalékot a Hídnak

Jana Cigániková

VIDEÓ: Elszabadultak az indulatok – már a középső ujjukat mutogatják egymásnak a képviselők a parlamentben

Kucsera Miklós

Vágsellyei győzelem az érsekújvári régióderbin

hh

Férfimese a nagybetűs nőről

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.