Döntött a városi kitüntetésekről Rimaszombat képviselő-testülete

Rimaszombat k

Keddi ülésén a városi kitüntetések odaítéléséről tárgyalt Rimaszombat képviselő-testülete. Idén hárman kapják meg a város díját, a díszpolgári címet Helena Husárovának ítélték oda.

A város díját minden évben olyan személyeknek vagy kollektíváknak ítélik oda, akik, vagy amelyek kiemelkedő eredményt értek el tudományos, műszaki, művészeti, újságírói vagy közszolgálati területen, illetve olyan tevékenységért, amely jelentősen hozzájárult a város gazdasági, kulturális fejlődéséhez. A díj odaítéléséről a képviselő-testület dönt; minden évben legfeljebb három kitüntetést adnak át.

A nyolc jelölt közül titkos szavazással választották ki a három kitüntetettet. A város díját Rastislav Polák rimaszombati esperes, a rozsnyói egyházmegye plébánosa, Ľubica Varjuová, a város polgári ügyekért felelős bizottságának tagja és Bán Zoltán városi és megyei képviselő kapta sokéves munkájáért.

A díszpolgári címet egyhangúlag Helena Husárovának ítélték oda a képviselők. Husárová a rimaszombati speciális alapiskola igazgatója volt, ő alapította a Vienala Polgári Társulást, és nagy szerepe volt a helyi női krízisközpont létrehozásában. Mintegy tíz éven át volt szociális ügyekben illetékes kormánytanácsadó.

Az önkormányzat hagyományosan a május elején megtartott városi napok keretében adja át a városi kitüntetéseket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!