Régió

Az év ökológiai tette

Nagyszombat | Ebben az évben is lehet szavazni az év ökológiai tettére. Nagyszombat megye önkormányzata 2011 óta minden évben meghirdeti ezt a versenyt, amely a tudatos környezetvédelem fontosságát hangsúlyozza.
TASR

2019. január 12. 19:06

- Fotó: pixabay

„A versenyben egyének, iskolai, önkormányzati, valamint érdekvédelmi közösségek vehetnek részt” – nyilatkozta Jaroslav Vacek, a megyei önkormányzat kommunikációs részlegének munkatársa. Ökológiai tett például a városok és községek kataszterében található illegális szemétlerakatok felderítése, felszámolása, illetve a szelektív hulladékgyűjtés bevezetése az iskolákban. Ide sorolható továbbá új zöldövezetek kialakítása, egy értékes élőhely feltárása és megmentése, újrahasznosítható energia felhasználása vagy környezetvédelmi tematikájú versenyek szervezése. A győztes 1200 eurós jutalomra számíthat, a második legjobb projekt 800, a harmadik pedig 500 eurós jutalmat kap. Az értékelésnél elsősorban a projekt környezetvédelmi hatását veszik figyelembe, nevelési és felvilágosító értékét, valamint a résztvevők létszámát.

Az elmúlt hét év alatt több tucat környezetvédelmi projektet értékeltek. 2017-ben a szeredi rendőrség Logikusan élünk, ökologikusan gondolkodunk projektje, egy galgóci önkéntes csoport szemétgyűjtési projektje, és a nagymegyeri kereskedelmi akadémia Zöld iskola projektje bizonyultak a legjobbnak. A versenybe február 28-ig lehet nevezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?