Április végén bezárhat a vágsellyei fedett uszoda

r
Vágsellye |

Komoly döntés előtt áll a járási székhely önkormányzata, mert csak az idei költségvetés módosításával tudna pénzt elkülöníteni arra, hogy megvásárolja a Duslo vegyi vállalat fedett uszodáját. Április végéig érvényes az uszoda működési engedélye. Ezt követően vagy lakat kerül a létesítményre, vagy megvásárolják.

A vegyi gyárral szemközti területen lévő komplexumról egy alkalommal már tárgyalt a testület. Szakértői értékbecslés szerint a sportlétesítmény a teljes műszaki felszereléssel és telekkel együtt csaknem 2,9 millió eurót ér. A Duslo vegyi vállalat mintegy félmillió euróért adná el a létesítményt. Az úszómedencét korábban tűzvédelmi okokból hozták létre, de ma már annyira fejlett gyártási technikával dolgoznak a mintegy kétezer személyt foglalkoztató ipari komplexumban, hogy ilyen óvintézkedésre nincs szükség. 

Az uszoda tetőszerkezete azonban javításra szorul, ami becslések szerint 300 ezer euróba kerülne. Erika Kollerová, a városi hivatal szóvivője az ügy kapcsán arról tájékoztatott, hogy a város vezetése az iskolaügyi tárcához fordult, hátha támogatást kaphatnának az uszoda tetőszerkezetének a teljes felújítására. Megtudtuk továbbá, hogy a vágsellyei fedett uszoda, ahol rendszeresen tartanak foglalkozásokat a régióbeli iskolásoknak, különféle versenyeket és stafétaúszásokat is rendeznek, a Duslóhoz közeli Mocsonok kataszterébe tartozik. A mintegy négyezer lakosú község önkormányzata azonban nem tudná megvásárolni a létesítményt. 

Koller Erika elmondta azt is, hogy a március végi önkormányzati ülésen több variánsról lesz szó. Ha sikerülne támogatókat szerezni a tetőszerkezet felújítására és módosítani az idei költségvetést, talán megoldható lenne, hogy Vágsellye önkormányzata vegye át a fürdő üzemeltetését. A járási székhelyen évekkel ezelőtt bezárták a városi strandot, és fedett uszodájuk sincs. A Duslo vegyi gyár vezetése a városnak felajánlotta a részletfizetés lehetőségét is. Ha a város elfogadja az ajánlatot, a cég garantálja a jelenlegi energiaárakat a leendő beruházónak mindaddig, amíg ki nem fizeti a teljes vételárat. Az energiaköltség lényegesen alacsonyabb, mint más létesítmények üzemeltetésénél, mivel a vegyi komplexumot a gyár hővezetékével fűtik. A fedett uszodát évente csaknem ötvenezren látogatják, és számos úszóklub rendez itt saját versenyeket. Úszóoktatásra mintegy ötven iskolából járnak a vágsellyei komplexumba. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!