Régió

Afgán menekültre bukkantak egy török kamionban Zselízen

Zselíz | Potyautasra bukkantak egy zselízi raktár dolgozói egy török kamion rakterében.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 1. 11:00

A kamion rakterében bujkált (Rendőrségi felvétel)  

A fiatal férfi a dobozok között kuporgott. Mivel nem voltak iratai és nem tudta igazolni személyazonosságát, a helyszínre rendőröket hívtak. „Felmerült a gyanú, hogy illegális bevándorlóként érkezett, ezért az ügyet átvette az idegenrendészet” – nyilatkozta Denisa Baloghová rendőrségi szóvivő.

A fiatal férfi azt állította, 16 éves és Afganisztánon, Törökországon, Bulágrián, Szerbián és Magyarországon keresztül érkezett Szlovákiába. Hogy nevével és korával kapcsolatban igazat mondott-e, hogyan és mikor került a kamionba, illetve hova tartott, még nem derült ki. „Mindezt szakértői vizsgálat fogja feltárni” – tette hozzá Baloghová. A vizsgálat eredménye dönti el, hogy a fiatal férfi ügyét a szociális és családügyi hivatalnak adják-e át, vagy a dublini rendelet értelmében fogják tárgyalni. A dublini rendelet uniós jogszabály, amely meghatározza egy tagállam felelősségét egy menedékkérelem elbírálásában. Célja, hogy menedékkérésben gyorsan meghatározza az adott tagállam felelősségét, és a menedékkérőt abba a tagállamba irányítsa. A felelős általában az a tagállam, melyen át a menedékkérő belépett az EU területére.

A kamion sofőrje azt állítja, nem tudja, hol és hogyan jutott fel a férfi az autó rakterébe. Értesüléseink szerint Bulgáriában már kért menedékjogot.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Percről percre: országszerte tüntetnek a Kuciak-gyilkosság évfordulóján

Kiska: Az Alkotmánybíróság az ország legfontosabb és legbefolyásosabb intézménye

A hasznos mikroorganizmusok szerepe egészségünk megőrzésében

Egy apa harca az igazságért

Galántán elmarad
 az U13-as teremtorna

Frissítve

A NAKA Alsóhatáron - gyilkosság gyanúja miatt őrizetben a polgármester

Legfrissebb galériák
Olvasta már?