PR CIKKEK

Fontos, hogy ott legyünk!

A köztársaságielnök-választás fináléjában vagyunk. Úgy hozta a sors és a körülmények, hogy ebben a fináléban egyetlen magyar jelöltre lehet szavazni. Számunkra, szlovákiai magyarok számára ebben a pillanatban ez a legfontosabb.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. február 27. 10:33

Úgy gondolom Önök is egyetértenek azzal, hogy az nem túl meggyőző, ha egy jelölt csak a hajrában jön rá, hogy érdekelik a kisebbségi szavazók is. Rosszul lefordított magyar és roma üzeneteket felrakni a közösségi hálóra nem elég, sőt, ez a kapkodás inkább visszataszító. Még talán a satnya magyar fordítás is megbocsátható. A gond ott van, hogy ezek az emberek csak most, a kampányban veszik észre, hogy az országban élnek kisebbségek, köztük magyarok. Sajnos a távozó köztársasági elnöktől is ezt kaptuk. Annak ellenére, hogy öt évvel ezelőtt a magyarok 95% rá szavazott.

Nem tudunk előrelépni anélkül, hogy ott lennénk a kormányban, a parlamentben, minden olyan helyen, ahol a sorsunkról döntenek. Azáltal, hogy a Híd most kormányon van, sokkal többet el tudtunk érni, mint bármikor. Mondom ezt még akkor is, ha sokan kígyót-békát kiáltanak ránk ezért a lépésért. De a kormányban való részvétel fontos volt. A kisebbségi nyelvhasználati törvényből adódó jogok betartása miatt, az egyetemünk, a kulturális alap, a kisiskolák, a kisnyugdíjasok, a kis- és középvállalkozók, az ifjú házasok miatt. És igen, ennek köszönhetően milliókkal nőhettek a Dél-Szlovákiai befektetések az elmúlt három évben. Ennek ára van. Én tudom csak igazán, hogy miféle ára. Sok-sok tárgyalás és kompromisszum, az ellenünk irányuló negatív kampány. De aki belép a politikába, annak ezt el kell tudni viselni.

Most olyan pillanatban vagyunk, amikor az eszünk és a szívünk is ugyanazt diktálja. Önmagunkért kell kiállnunk, a saját erőnket kell megmutatnunk! Március 16-án szavazzunk hát önmagunkért, a jövőnk érdekében!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

480 – környezettudatosságra nevelő kampány indult Komáromban

Most elmegy szavazni?

Hyballa: „Edző vagyok, nem varázsló”

Besztercebánya megye 33 milliós hitelt kap a kormánytól útfelújításra

Megkerültek a szőlőoltványok

VIDEÓ: Ló húzta ki az árokból az elakadt autót

Legfrissebb galériák
Olvasta már?