Beszéljünk a lényegről!

bugar

Naponta negatív információ özön zúdul ránk. Propaganda, valós és valósnak vélt valótlan hírek, féligazságok és hazugságok. Forrong a világ körülöttünk, és mi hajlamosak vagyunk arra, hogy higgyünk az írott szónak és a „híreknek“. Ilyen „alapokra“ épül és növekszik a negativizmus, amit sok esetben saját magunk szítunk.

És sajnos nem csak nevünket fel nem vállalva a közösségi hálón, de mindennapjainkban is. Mert minden cselekedet tőlünk, emberektől jön. A gyűlölködés is. A spekulációk, az álhírek, a rémisztgetés sajnos nagyon sok politikus munkaeszköze lett. Gyűlölködve, gyűlöletből politizálni azonban nem szabad. Még akkor sem, ha egy bizonyos választói csoportot ezzel nagyon hatékonyan lehet mozgósítani. Én, szlovákiai magyar politikusként olyan kérdésekkel szeretném mozgósítani a választóimat, amelyek az együttműködésről, a béke garanciájáról, a nyugodt életről szólnak. Mert ezt tartom fontosnak. Ezért vagyok politikus. Ezért kérdezem meg, hogy vajon nem igaz-e, hogy amióta a Híd a politikai palettán van, enyhült a magyarellenesség Szlovákiában? Igaz. Hogy amióta a Híd kormányon van, sikerült-e jogainkat erősíteni? Igaz. Hogy csak a nyelvhasználatot, és a kulturális alapot, vagy a kisiskoláinkat említsem. Igaz-e, hogy amióta a Híd kormányon van, megháromszorozódott a déli régiókba irányuló befektetések összege? Igaz. Hogy amióta a Híd kormányon van, nem horribilis összeggel, de sikerült segíteni a kisnyugdíjasokon, a kisvállalkozókon és az ifjú házasokon? Igaz. És emellett eltörpül az a sok negatívum, amit ránk zúdítanak, mert a Smerrel és az SNS-szel kormányozunk. 

De beszéljünk a lényegről. Elértük volna ezt, ha nem vagyunk kormányon? Nem. Jobb lett volna a szlovákiai magyarok helyzete, ha ellenzékben vagyunk? Nem. Tehát én továbbra is arra fogok törekedni, hogy a szlovákiai magyarság a lehető legnagyobb erővel és a lehető legmagasabb szinten legyen képviselve. Mert a megoldás az, ha lépésről lépésre, mindenki a saját lehetősége szerint azon fog dolgozni, hogy a szlovákiai magyarság egy erős és magabiztos nemzetiségi közösség legyen Szlovákiában. Én 2019-ben is erre fogok törekedni. 

 www.bugarbela.sk

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?