Panoráma

Mégsem osztotta meg a teljes Wu Tang Clan-albumot a "legutáltabb" amerikai

New York | Martin Shkreli gyógyszeripari befektető csak részben teljesítette Donald Trump amerikai elnökké választása esetére tett ígéretét, miszerint nyilvánosságra hozza a birtokában lévő, exkluzív Wu Tang Clan-albumot.
MTI

2016. november 10. 12:09

A csalással gyanúsított 33 éves vállalkozó, akit gyakran Amerika legutáltabb embereként emlegetnek, szerdán a Periscope videómegosztó platformon csak az első két dal részleteit játszotta le a Wu Tang Clan New York-i rapegyüttes egyetlen példányszámú, nála lévő albumáról.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"254099","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

Többet jelenleg nem tudok lejátszani - közölte Shkreli indoklás nélkül a videóban. A befektető az elmúlt hónapban tette azt az ígéretet, hogy Donald Trump győzelme esetén a Once Upon a Time in Shaolin című teljes lemezt lejátssza. 

A menedzser 2 millió dollárért szerezte meg egy árverésen a lemezt, amelyből ez az egyetlen létező példány. A zenekar kijelentette, hogy még azelőtt egyeztek meg a lemez megvásárlásáról, hogy Shkreli a Turing gyógyszeripari cég vezetőjeként világszerte ismertté vált. 

A szerződés értelmében az üzletember nem adhatja el a lemezt, de az interneten ingyen lejátszhatja, ha akarja. 

A vállalkozó arra specializálódott, hogy megvásárolta viszonylag olcsó gyógyszerek szabadalmi jogát, majd drasztikusan megnövelte az árukat. Tavaly azzal híresült el, hogy egyetlen éjszaka alatt 5000 százalékkal emelte egy életmentő HIV-gyógyszer árát.

Shkreli ellen többmilliós összegek elsikkasztása miatt eljárás is indult. Azzal vádolják, hogy tizenegy millió dollárt sikkasztott el egy hedge-alap kezelőjeként. A vádak miatt vissza kellett lépnie a Turing éléről, jelenleg óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Önnek ajánljuk

„Megalázták az alkotmánybíró-jelölteket”

A kórházban lesz az új endokrinológiai szakrendelő Komáromban

GALÉRIA: Elindultak a traktorok, Pozsonyba tartanak

Feloldják a jegesmedve-invázió miatt elrendelt szükségállapotot Novaja Zemlján

Újabb forgalomkorlátozások a D4-es és R7-es út építése miatt

Komárom már nem külső végrehajtókon keresztül fogja behajtani az adósságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?