Panoráma
Álomotthon 1,8 millió dollárért, négy hálószobával, három és fél fürdőszobával, négy terasszal (Fotók: HGTV/Robert Peterson és David A. Land)

Erről az otthonról álmodoznak az amerikaiak

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 15. 19:22

Jó pár hétig álmodozhatnak az amerikaiak arról a házról, amelyet a lakás- és kertfelújításokkal, dizájnnal, otthonok berendezésével foglalkozó amerikai HGTV hirdetett meg éves versenyében.

Sok millió amerikai állampolgár szerette volna megnyerni az álomotthont (Dream Home), amelyet idén a Washington állambeli csodálatos Gig Harborban néztek ki. A hónap elején sorsolták ki a nyertest, az eddig Nashville-ben élő 29 éves Emilyt, aki ezek után férjével és hároméves kislányukkal már be is költözhet az 1,8 millió dollárt érő, 350 négyzetméteres, teljesen berendezett házba. Az ingatlanhoz egy új Honda Accord kocsit is jár, valamint további 250 ezer dollár. 

Emily – mint elmondta – mindig is egy víz melletti szép nagy házról álmodozott, s még mindig nem akarja elhinni, hogy ez az álom tényleg valóra is vált. Nézzünk be ebbe a barátságosnak tűnő luxusotthonba, ahol bizonyára közülünk is sokan szívesen élnének.
 

álomotthon
Kilátás az egyik teraszról

Az aszimmetrikus tengerparti emeletes házban egy nyitott, amerikai konyhás nappalit, négy hálószobát, három és fél fürdőszobát alakítottak ki, a dizájner ismét az a Brian Patrick Flynn volt, akinek több munkáját már a Presszóban is bemutattuk. Ezúttal azt a feladatot kapta, hogy az elavult házat alakítsa át egy elegáns, modern vízparti otthonná. A tengerparti stílusú beltérben a nyugtató árnyalatú pasztellszínek dominálnak, amelyekhez jól illeszkednek a fehér konyhabútorok, a rozsdamentes hightech eszközök, a fehér függőlámpák, a szintén fehér ülőgarnitúra, a fából készült korlát és kiegészítők. A színválasztás még világosabbá teszi a hatalmas nyitott, levegős belső tereket, amelyekhez a nagy üvegfelületű ablakok hozzák közelebb a természetet. Szinte az összes helyiségből lenyűgöző kilátás nyílik, amit persze nem volt nehéz elérni a gyönyörű északnyugati tengerparti városkában.
 

álomotthon
Egy nagy helyiség központi eleme

Több szín – főleg a zöld és a kék – jelenik meg a földszinti hálószobákban. Az egyik, az alsó teraszra nyíló háló falait halványabb rózsaszínűre festették, és tengerkék kiegészítőket válogattak hozzá. Ebből a szobából nyílik a fehér-kék fürdőszoba.

A hátsó, nem túl nagy kertet beépítették, kevés a zöld felület, viszont tökéletes vendégváró terület: a zárt teraszon, ahol szép időben, de esőben is elüldögélhet az ember, egy kis sütögetőt alakítottak ki, odébb a barátságos terasz dominál. Tökéletes harmónia. 

Urbán Gabriella
 

álomotthon
A nyitott, magas belterű emeleti nappali a konyhával. A fehér kanapé páros elég helyet biztosít a család és a vendégek számára, a nappali dísze a modern, márványmozaikkal kirakott kandalló és a „kétemeletes” mennyezeti lámpa.
álomotthon
álomotthon
Fehér modern konyhabútort választott a dizájner. Reggelizni, ebédelni kényelmesen lehet az étkezőpultnál is, ha vendégek jönnek, a konyha és a nappali között levő étkezőasztal köré csoportosított modern vonalvezetésű székeken foglalhatnak helyet.
álomotthon
álomotthon
Romantikus hálószoba kék-rószaszínben
álomotthon
A hálóhoz tartozó, stílusban is megegyező fürdőszoba
álomotthon
A zöld vendégháló
Önnek ajánljuk