Régió

Beiktatták a polgármestert és az új képviselőket

Nagykapos | Megtartotta alakuló ülését a település új önkormányzata, a tanácskoztáson beiktatták tisztségébe Petrikán Péter polgármestert.
Leczo Zoltán

2018. december 5. 10:37

Az új önkormányzat döntése eredményeként ha a polgármester beteg vagy nincs otthon, polgári esküvőt nem lehet tartani - A szerző felvétele

Az alakuló ülés előtt Lídia Kočišová, a helyi  választási bizottság elnöke ismertette a 2018. november 10-i voksolás eredményét. Nagykaposon e szerint a 7500 szavazásra jogosult személy közül 2593 járult az urnákhoz (34,57 %), akik többsége Petrikán Pétert (független) negyedszer választotta polgármesterré. A várost 2006 óta irányító  Petrikán 2014-hez hasonlóan újra mind a tíz választókörzetben győzött, most 1380 szavazatot szerzett. A második helyen Stela Očenášová (független) végzett, 866 szavazattal, a harmadik helyezett, Michal Gyüre (KDH) 305 polgár bizalmát nyerte el. A tizenkét fős önkormányzatba a legtöbb szavazatot, 781-et szerezve Ferdinand Kočiš (független) jutott be, valamint Mihók Gábor (MKP, 742 szavazattal), Ján Vetrecin (független, 740 szavazattal), Attila Balogh (független, 732 szavazattal), Hack Hajnalka (MKP, 670 szavazattal), Monika Jakabová (KDH, 622 szavazattal), Rastislav Rožok (független, 600 szavazattal), Boczán Ferenc (Híd, 599 szavazattal), Milan Hrabčák (független, 558 szavazattal), Papp László (Híd, 554 szavazattal), Kondás Róbert (MKP, 540 szavazattal) és Viktor Šimko (független, 478 szavazattal) is  a testület tagja lett.

Az alakuló ülés egyik nehezen értelmezhető végeredménye lett, hogy a nagykaposi képviselők nem választották meg azokat a személyeket, akik Petrikán Péter távollétében a polgári esketéseket végezhetik.

Erre úgy kerülhetett sor, hogy a testület többsége nem járult hozzá az alakuló ülés eredeti programjának módosításához, mely azonban az esketésekre vonatkozó részt nem tartalmazta. A polgármester ugyan előre jelezte, hogy a módosítást e miatt a formalitás miatt kellene megszavazni, ám egyebet nem tehetett, mint hogy a városatyák egy részének döntését tudomásul vette. Az ülések összehívására jogosult képviselő továbbra is Mihók Gábor, és komoly vita után, de a szakbizottságok összetételéről is döntés született. A testület nem szavazta meg azt a javaslatot sem, hogy Petrikán a törvényben megszabott fizetését és annak 40 százalékos emelését kapja, így a polgármesternek mostantól csak a jogszabályban megszabott alapfizetés jár. A város alpolgármestere, Petrikán Péter döntése értelmében, Boczán Ferenc marad.             

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico kitért a kínos kérdések elől

Kočner nem vehetett részt az apja temetésén

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Frissítve

VIDEÓ: A Basternák-gyilkosság ügyében razziázik a NAKA, Alena Zs. sofőrjét is őrizetbe vették

Czigler Sándor emlékére

Kétségbeesett üzenetet küldött az élvonalbeli focista, mielőtt lezuhant a repülőgépe

Legfrissebb galériák
Olvasta már?