2008 nagy bűnügyei

<p>Az amstetteni rém, a finnországi ámokfutó, az afrikai albínók elleni rituális gyilkosságok voltak egyebek között azok a bűnesetek, amelyek a legjobban borzolták a kedélyeket 2008-ban szerte a világon. Ausztriát április 27-én sokkolta a hír, amikor kiderült, hogy egy 42 éves nőt saját apja tartott fogságban 24 éven át a Bécstől néhány kilométerre fekvő Amstetten városában egy ablak nélküli pincében.</p>

A 73 éves Josef Fritzl hamarosan beismerte, hogy vérfertőző kapcsolatot tartott fenn saját lányával, aki hét gyermeket szült neki. Az ügy azután pattant ki, hogy a legidősebb gyermeket, a 19 éves Kerstint kórházba kellett szállítani.

Május 28-án ért véget a franciaországi Charleville-Méziéres-ben a belga sorozatgyilkos, Michel Fourniret és feleségének pere. Fourniret-t életfogytiglani börtönre ítélték, miután hét fiatal nő 1987 és 2001 közötti meggyilkolását bizonyították rá. Ugyancsak életfogytiglant kapott felesége négy gyilkosságban való bűnrészesség címén.

Június 8-án reggel Tokióban egy 25 éves fiatalember, Kato Tomohiro hozott rettegést a japán főváros divatos Akihabara kereskedelmi negyedére: furgonjával előbb behajtott a sétáló utcákba, a járdákon is kergetve a járókelőket, majd kiugrott kocsijából és találomra tőrt döfött mindenkibe, akit ért. Mire egy rendőr ártalmatlanná tudta tenni, már hét embert megölt és tízet megsebesített.

Ugyancsak ámokfutó osztotta a halált a békés Finnországban szeptember 23-án: Matti Saari 22 éves vendéglátóipari tanuló kilenc saját iskolatársával, valamint egyik tanárával végzett hidegvérrel, ezt követően felgyújtotta az iskola épületét, végül golyót repített a saját fejébe. Előző nap a fiatalembert kihallgatta a rendőrség, mert a YouTube fájlmegosztó portálra feltett saját videoklipjén a lövéseket gyakorolta és fenyegetőzött.

November 17-én Burundiban fegyveres banditák megöltek egy hatéves albínó kislányt, lefejezték, majd levágták kezét-lábát, és testrészeit magukkal vitték. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?