Adok, kapok

f

Kapni jó. Kinek ne esne jól, amikor gondolnak rá, figyelmet, kedvességet, ajándékot vagy segítséget kap? Ezek a gesztusok akkor a legkedvesebbek, ha kérés nélküliek. Ilyenkor biztosak lehetünk benne, hogy a másik ember figyel ránk, és észreveszi, mikor van szükségünk segítségre.

A világ a kölcsönösségen alapul. Kapcsolataink nem maradnak fenn, ha az egymásnak szentelt figyelem nincs egyensúlyban. Ha mindig csak kapunk, és nem ügyelünk a viszonzásra, kapcsolataink hanyatlani kezdenek.

Egy virág színpompás szépséggel viszonozza a törődést. A kandalló melege is addig árad felénk, amíg kellő figyelmet fordítunk rá, tápláljuk a tüzet. Emberi kapcsolataink táplálásának fontossága olykor nem ennyire magától értetődő. Velünk született mohóságunk könnyen elfeledteti velünk, hogy az emberek ránk fordított figyelme és törődése viszonzást érdemel. Gyakran kihasználjuk mások erőfeszítéseit, de amikor eljön az idő, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a viszonzásról.

Ez ritkán mérhető pénzben. A másiknak szentelt figyelem és segítség többet jelent az anyagi elismerésnél. Ehhez azonban fontos, hogy figyeljünk egymásra, és észrevegyük, ha szükség van ránk. Különösen fontos, hogy szemmel tartsuk azokat, akikre a múltban támaszkodtunk. Eljön ugyanis az idő, amikor a családunk, barátaink vagy mások szorulnak a mi segítségünkre. Légy résen, hogy rájöjj, mikor kell neked cselekedned!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?