Új könyvkiadó a piacon

Dunaszerdahely |

<p>A Bacsák utcai Csemadok Ház nagytermében tartja hivatalos bemutatkozó estjét ma 18 órától a Historium Kiadó. A „székirodalom” megteremtője, Bíró Szabolcs által jegyzett kezdeményezés irodalmi és hagyományos értelemben vett csemegéket egyaránt tartogat.</p>

Mint megtudtuk, a legfiatalabb szlovákiai magyar kiadó és rendezvényszervező iroda a történelmi témák mellett elkötelezett szerzők felkutatását tűzte zászlajára. Első számú felfedezettjének számít a tatárszentgyörgyi Urbánszki László, aki ma este frissen megjelent, Odakint a pusztában című elbeszéléskötetét dedikálja. A könyv fülszövege szerint egy meglehetősen atipikus középkort fest elénk. Hiányoznak a fényes páncélok, a daliás vitézek, a pátosz és bármiféle heroizmus. Ehelyett inkább az emberről ír, aki nem tévedhetetlen, aki elköveti a maga hibáit.

A Gyeplős Zenekar koncertjével induló est során kerül sor Bíró Szabolcs Sub Rosa című regényének bemutatására is, a szerzőkkel Nagy Erika beszélget. A könyvbemutatókat akciós könyvvásár követi, és a résztvevők megtekinthetik Huszár Kata üvegfestő és Urbánszki László faműves közös kiállítását is. A várható „kultúrfröccsöt” kiegészítendő, a helyszínen paraszti ételeket, italokat szolgálnak fel. A rendezvényre, melynek társszervezője a Csemadok Művelődési Intézete, a belépés ingyenes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?