TNT – az utolsó robbanás

Hallgasd, hogy zsong a tavasz! – napjainkban ez a legnagyobb sláger. A címből kiindulva felmerül: elkéstek vele, de ha odafigyelünk a szövegre, rájövünk, nem az évszakról szól, hanem a búcsúzásról. Ez a TNT búcsúdala.

Hallgasd, hogy zsong a tavasz! – napjainkban ez a legnagyobb sláger. A címből kiindulva felmerül: elkéstek vele, de ha odafigyelünk a szövegre, rájövünk, nem az évszakról szól, hanem a búcsúzásról. Ez a TNT búcsúdala.

Ákos és Inti március végén a VIVA TV Interaktív című műsorában jelentette be: ősztől külön utakon folytatják tovább. A hír váratlanul ért rajongót és szakmabelit egyaránt. Utólag belegondolva azonban volt egy jel, amelyből akár következtetni lehetett volna a közelgő végre. 2004 utolsó hónapjaiban valamiért rosszul (hanyagul?) működött a duó mögötti, addig tökéletes háttérmunka (lobbi), valószínűleg már eldöntött tény volt a feloszlás. A karácsonyi piacra kiadott Nem találok szavakat című dal a fiúk 2003-as stúdióalbumán is szerepel, de a tavalyi koncertlemezüket reklámozták vele. A rádiók többsége nem tűzte műsorra, a korong is gyorsan elhagyta az eladási listát – egyértelmű, hiba csúszott a népszerűsítésbe. Az új felvétel kapcsán a menedzsment összeszedte magát, a rádiók naponta sokszor játsszák, mivel fontos, hogy a búcsú jól sikerüljön, a koncert teltházas legyen.

A TNT karrierjét Császár Előd indította el. A megalakuláskor Takács András (Ken-Taky) volt Ákos társa – őt a rövid életű Plastic nevű duóból ismerhetjük az évezred elejéről. ’96-ban a kezdő csapatok dalait felvonultató Napszúrás című válogatáslemezen mutatkoztak be a Bakancsdallal, amely jócskán eltér a későbbi stílusuktól, ízig-vérig dancefloor szám. Első albumuk Bomba címmel ’97-ben került a boltokba, ekkor már Inti szerepelt Ákos mellett. Az országos ismertség kicsit váratott magára, egy évvel később a Titkos üzenet című dallal futottak be. Rájöttek, a popnak nagyobb a közönsége, gyorsan eltávolodtak a dancefloortól, és kezdetét vette a slágergyártás. A TNT érdekes formáció (volt). Inti nem sok vizet zavart: mikrofont ritkán vett a kezébe, zenét nem szerzett, szöveget nem írt, így amit ketten együtt elértek, azt Ákos önmaga is elérte volna. A 90-es évek közepe nem kedvezett a szólóelőadóknak – talán ezért döntött úgy a menedzsment, kettesben kell belevágni.

TNT: Tényleg Nincs Többé! – hirdeti a búcsúkoncert plakátja. A duó feloszlik ugyan, de remélhetőleg slágerei egy ideig még a rádiók kínálatában, s ezzel a köztudatban maradnak. Fájna, ha az ugribugri formációk sorsára jutna: a feledés homályába veszne. Annál jóval többet letett az asztalra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?