Tizenötödik születésnapját ünnepelte a Megyer Táncegyüttes

Pozsony |

<p>Idén ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a nagymegyeri Megyer Táncegyüttes, ez alkalomból a hétvégén jubileumi műsort adtak a táncosok.</p>

A néptánccsoportot másfél évtizede a Nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és Gimnázium diákjai alapították, s később vált a város együttesévé. Az amatőr táncosok ismertsége fokozatosan növekedett, a táncosok száma gyarapodott. Mészáros Magdolna, aki az együttest 2005-től vezeti, az MTI-nek elmondta: büszkék arra, hogy a szlovákiai magyar néptáncegyüttesek közt az elmúlt évek során sikerült aranysávos minősítést szerezniük.  
"A legjelentősebb fellépésünk az volt, mikor Szegeden a Dóm téren Zsuráfszky Zoltán Benyovszky-koreográfiájában léphettünk fel több mint 9000 néző előtt, 2008-ban" - idézte fel Mészáros Magdolna. 2007-ben alakult meg a csoport utánpótláscsapata, a Kis Megyer Gyermek Néptáncegyüttes, nem sokkal később pedig az óvodások tánccsoportja, az Apró Megyer Gyermek Néptáncegyüttes is. A szombati jubileumi ünnepségen nemcsak az elmúlt másfél évtiezed táncaiból válogattak, de a már javarészt készen álló új műsorukból is mutattak be részleteket.
"Az új program már 90 százalékban kész van, a bemutatója szeptemberben lesz. Jelenleg készülünk a szlovákiai magyar néptáncegyüttesek seregszemléjére, a cél számunkra újra az aranysávos minősítés megszerzése, és Magyarországon is szeretnénk további sikereket elérni" - tette hozzá az együttes vezetője.
A táncegyüttes következő fontos fellépése a jubileumi, 5. Csallóközi Táncháztalálkozón lesz, amelyre július 20. és 22. között Nagymegyeren várják a néptánc és a népzene kedvelőit.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?