Tegnap befejeződtek a Kapolcsi Bűvészeti Napok

Kapolcs |

<p>A Kapolcsi Bűvészeti Napok 600 programján mintegy kétezer szereplő lépett fel, s a rendezvényeken 50 ezer látogató vett részt - mondta Márta István, a fesztivál igazgatója a tíznapos rendezvénysorozat összefoglalójaként vasárnap. Tájékoztatása szerint egyetlen program sem maradt el, de a már jól ismert okok miatt - szűkös költségvetés, támogatások elmaradása - a rendezvények lényegében csak Kapolcsra koncentrálódtak.</p>

A Kapolcsi Bűvészeti Napok 600 programján mintegy kétezer szereplő lépett fel, s a rendezvényeken 50 ezer látogató vett részt - mondta Márta István, a fesztivál igazgatója a tíznapos rendezvénysorozat összefoglalójaként vasárnap. Tájékoztatása szerint egyetlen program sem maradt el, de a már jól ismert okok miatt - szűkös költségvetés, támogatások elmaradása - a rendezvények lényegében csak Kapolcsra koncentrálódtak, "s bizony nagyon hiányoztak" mindenkinek azok a szellemi műhelyek, amelyeket tömegek kerestek fel.
Márta István ezek sorában említette, hogy idén nem volt ott Pulán a Bárka Színház, hiányoztak az öcsi kőfejtő világzenei programjai, a taliándörögdi klastrom színházi és zenei rendezvényei, s elmaradtak az esti monostorapáti rockkoncertek is, amelyek fiatalok ezreit vonzották.
Tavaly volt közel kétezer program az idei hatszázzal szemben - jegyezte meg az igazgató, hangsúlyozva: volt a múlt évben 197 millió forintos költségvetés a mostani 60 millióval szemben. Hozzátette: 2007-ben volt 260 ezer látogató, s szerinte az idei 50 ezer nem is rossz arány, a pénzzel és a programokkal való "bűvészkedős" helyzet ismeretében.
A "családiasabb" légkörnek volt előnye is, ugyanis nem volt itt a "zacc", az alkoholmámorban fetrengő réteg - vélekedett Márta István. Az viszont nagy dolog és nem lehet eléggé köszönni - mondta -, hogy zsíroskenyérért léptek fel neves együttesek és művészek: itt volt és ingyen játszott az Amadinda Ütőegyüttes, a Budapest Ragtime Band, a Mendelson Kamaraegyüttes, a Liszt Ferenc Kórus, zsíroskenyérért lépett fel Palya Bea, Eperjes Károly, Jordán Tamás, Hobó (Földes László), Másik János.
A nagyvázsonyi pék adott naponta 40 kiló kenyeret, egy kapolcsi gazdasszony pedig 25 kilónyi zsírt biztosított - tette hozzá az igazgató. Márta István kiemelte még, hogy nagyszerű volt esténként Galkó Balázs Hrabal-műsora, illetve a nagy cseh író, Bohumil Hrabal életét, munkásságát bemutató kiállítás. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?