Kultúra

Regionális és kisebbségi stratégiát készít a kulturális minisztérium

“2018 júniusa óta folyik a regionális és nemzetiségi kisebbségek kultúrájának fejlesztésére irányuló stratégia kidolgozása a kulturális minisztériumban. A bevezető jelentés már készen van, jövő héten indulnak a régiós munkacsoportok ülései” - jelentette be Rigó Konrád, a kulturális tárca államtitkára.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 14. 16:41

A minisztérium a Kultúrpolitikai Intézeten és a Nemzeti Közművelődési Központon kívül kiválasztott szakemberekkel dolgozik együtt. Mindemellett felszólították a megyék vezetőségét, hogy minden régióból jelöljenek ki megfelelő, a témában jártas helyi szakértőket egy munkacsoportba, amely hozzájárul a stratégia tartalmához és minőségéhez. Összesen 16 munkaértekezlet lesz az egyes megyékben, és 8 találkozó a nemzeti kisebbségek kultúrájának képviselőivel. A teljes stratégiát minden bizonnyal 2019 márciusában fejezik be.

 

Zsolnán szeptember 18-án, Besztercebányán szeptember 20-án, Trencsénben szeptember 25-én, Nyitrán október 3-án ül össze a regionális és kisebbségi munkacsoport.

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Fico még 2012-ben telefonon beszélt Vadalával

Fico Bašternákhoz hasonlította Andrej Kiskát

Minden „disznóságot“ jelenteni kell

Frissítve

GALÉRIA: A tüntető gazdák lezárták az SNP-hidat

Közösségi kert épül a Timóteus ház udvarán

A májusi EP-választás csaknem 10,2 millió euróba fog kerülni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?