R. Kelly 30 évre rács mögé kerül

dddd

Minden bizonnyal véget ért a most 55 éves R. Kelly pályafutása. A kilencvenes évek egyik legnépszerűbb amerikai popsztárját bűnösnek találta a bíróság több rendbeli szexuális zaklatás vádjában, és harmincéves börtönbüntetésre ítélték.

R. Kelly (teljes nevén Robert Sylvester Kelly) előadót és producert egy esküdtszék tavaly találta bűnösnek kilenc vádpontban, így kiskorúak szexuális kizsákmányolásában, emberrablásban és vesztegetésben. A büntetési tételt azonban csak most határozták meg. A zenész következetesen tagadta az ellene felhozott vádakat.Ann Donnelly bírónő ítélethirdetése előtt Kelly áldozatainak ismételten lehetőségük nyílt, hogy beszámoljanak – részben könnyek között – a megpróbáltatásaikról, a szexuális visszaélésekről, a fizikai és szellemi bántalmazásokról. Egyikük azt mondta, hogy a zenésznek Isten-komplexusa volt, „emberek millióit manipulálta” és „szégyenletes, megmagyarázhatatlan” dolgokat követett el.

„Robert, oly sok embert tettél tönkre” – mondta egy másik áldozat. „Egy agresszor vagy, szégyentelen, visszataszító és öntelt” – tette hozzá egy másik nő. Egy negyedik áldozat kijelentette, hogy nem Kelly megbánására van szüksége, mert az egykori sztár láthatóan nem mutatja ennek jelét.

Az ügyészség indítványában legkevesebb 25 év börtönt és 50 ezertől 250 ezer dollárig terjedő pénzbüntetést követelt.

Kelly 2008-ban pedofília vádjával állt bíróság elé, pontosabban azért, mert szexvideót készített egy tizennégy éves lánnyal. A videó tényleg létezett, Kellyt viszont felmentették. Augusztusban egyébként újabb per indul ellene a szövetségi bíróságon gyermek-pornográfia és igazságszolgáltatás akadályozása miatt. Mindemellett különböző vádak miatt Illinois és Minnesota tagállamokban is felelnie kell a bíróság előtt.

A popsztárról már legalább tíz éve suttogták, hogy fiatal lányokat alázott meg és bántalmazott szexuálisan, sőt, néhányat fogva tartott chicagói házában. Olyan körülmények között tartotta őket, mintha egy szektában élnének. Elvágta őket a családjuktól, csak akkor ehettek, amikor ő jónak látta, nem beszélhettek más férfiakkal, és meghatározott szabályok szerint kellett élniük. 

A vészcsengőt a Showtime tévécsatorna nyomta meg egy hatrészes dokumentumfilm-sorozattal, amely a beszédes Surviving R. Kelly (Túlélni R. Kellyt) címet kapta, és amelyben áldozatok egész sora szólal meg. Néhány szülő is szerepel benne, akik elmagyarázzák, hogy azért engedték a sztár közelébe a lányukat, mert az közös dalokat és fényes popkarriert ígért nekik. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?