PÁLYÁZATI FELHĺVÁS

A Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma pályázatot ír ki a 2002-es kulturális tevékenységek támogatására a következő célalapokból és programokból:
Célalapok
Pályázhatnak:
Polgári társulások, alapítványok, nonprofit szervezetek (a 2002-es költségvetési tervezet szerint a szétosztható össze

A Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma pályázatot ír ki a 2002-es kulturális tevékenységek támogatására a következő célalapokból és programokból:

Célalapok

Pályázhatnak:

Polgári társulások, alapítványok, nonprofit szervezetek (a 2002-es költségvetési tervezet szerint a szétosztható összeg összesen 6 millió korona). Támogatott területek: színház, irodalom, zene és koncert, képzőművészet, építészet és design, film és audiovizuális művészetek, nem művészeti jellegű polgári társulások. Megpályázható kulturális rendezvények (kiállítások, fesztiválok, szemináriumok stb.) szervezésére; nemzetközi szervezetekben fizetendő tagdíjra; időszakos sajtótermékek (gyűjteményes kiadvány, katalógusok, brosúrák, kulturális folyóiratok) megjelentetésére.

Művészeti és kulturális folyóiratok (keretösszeg: 10 millió korona).

A kisebbségek kultúrájának támogatására (kiállítások, szemlék, fesztiválok, szemináriumok, előadások szervezése; időszaki és alkalmi kiadványok megjelentetése; keretősszeg: 50 millió korona).

Program: A kultúra fejlesztése; ezen belül az alprogramok:

Gyermek- és ifjúsági irodalom, folyóiratok (keretösszeg: 7 millió korona)

új szlovák irodalmi mű alkotása és forgalmazása (keretösszeg: 6 millió korona)

filmkészítés és -gyártás (keretöszszeg: 20 millió korona)

művészettudományi és művészeti-ismeretterjesztő irodalom (monográfiák, enciklopédiák, művészettudományi publikációk; keretösszeg: 3 millió korona)

A kulturális minisztérium költségvetésének célalapjaiból, a programok és alpprogramok keretösszegeiből az SZNT 303/1995-ös évi költségvetési szabályokról szóló törvénye értelmében anyagi támogatást kaphatnak:

polgári társulások, alapítványok és közhasznú szolgáltatásokat nyújtó nonprofit szervezetek

fizikai és jogi személyek (gyermek- és ifjúsági irodalom, folyóiratok kiadói, szlovák szépirodalom kiadói, művészettudományi és ismeretterjesztő munkák kiadói, művészeti és kulturális folyóiratok kiadói, kisebbségi lap- és könyvkiadók, filmkészítők, az alkotások támogatásával, gyártásával és forgalmazásával foglalkozó szubjektumok). Az anyagi támogatás az SZKKM Alapelvei – az SZKKM célirányosan felhasználható keretösszegeiből a polgári társulásoknak, alapítványoknak és jogi személyek szakmai érdekszövetségeinek juttatható anyagi támogatásról és annak elszámolásáról szóló elvek (az MK-2115/ 2001-1 számú rendelet), valamint az SZKKM Feltételei – az SZNT 303/1995-ös évi költségvetési szabályokról szóló törvénye értelmében megfogalmazott, az SZKKM költségvetési fejezete célirányosan felhasználható anyagi eszközeinek odaítéléséről (fizikai személyeknek-vállalkozóknak, továbbá nem gazdasági szubjektumoknak-jogi személyeknek kulturális tevékenységek támogatására) és azok elszámolásának feltételei (az MK-2016/ 2001-1 számú rendelet) alapján történik. A tervezetekhez való anyagi hozzájárulás csak a minisztérium hivatalos adatlapján benyújtott kérvények alapján ítélhető meg. Minden tervezethez külön kérvényt kell benyújtani. A kérvényhez csatolni kell az adatlapokon feltüntetett mellékleteket. A minisztérium kizárólag a teljes, az előírt mellékletekkel kiegészített, olvashatóan kitöltött pályázati adatlapokat veszi figyelembe, amelyeket a leadás határidejéig benyújtanak a SZKKM iktatójában, vagy postán juttatnak el az alább megadott címre (döntő a postai bélyegző dátuma).

A pályázatok leadási határideje: 2001. december 31.

Cím: Ministerstvo kultúry SR, Sekcia ekonomiky, Nám. SNP 33, 813 31 Bratislava 1.

Figyelem: a 2002-re szóló új formanyomtatványok, a pályázatok elvei és feltételei hozzáférhetőek a kulturális minisztérium internetes oldalán (www.culture.gov.sk), valamint a minisztérium iktatóirodájában munkanapokon 8.00–12.00 és 12.30–15.00 óráig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?