ONE feszt Somorján

Somorja |

<p>A város és az egész régió eddig legnagyobb szabású rendezvényének ígérkezik az a háromnapos multikulturális fesztivál, amelyet a Réflecteur polgári társulás szervez a helyi lóversenypályán.</p>

A plakátok csak nemrég kerültek az utcákra, ezért igyekszünk időben szólni: aki tudja, tegye szabaddá magát augusztus 28. és 30. között, és látogasson el a ONE fesztre, hiszen a legjobb magyarországi zenekarok mellett az Asian Dub Foundation is fellép Somorján. A második generációs pakisztáni bevándorlókból alakult londoni csapat a kilencvenes években hatalmasat robbantott ázsiai elemekkel teletűzdelt, harcos electropunk zenéjével és energikus előadásmódjával, tájainkon is többször koncerteztek társadalomjobbító szándékkal, Magyarországon egy időben visszatérő vendégek voltak, és még a kies Pozsonyban is felléptek egyszer.

A plakátokon szereplő másik két külföldi zenekar koncertje a fő támogató hirtelen visszalépése miatt sajnos elmarad, mint ahogy a 0. napon, csütörtökön is változott a program: KFT-koncert lesz, viszont az Alvin és a Mókusok fellépése elmarad.

Müller Péter Sziámi beteget jelentett, a többi program azonban változatlan: egy csomó remek, igényes magyarországi zenekart láthatnak a fesztiválozók. Itt lesz a Bëlga, a Quimby, az Anima Sound System, a Hobo Blues Band, a Másfél, a Vad Fruttik, a Besh O Drom, a Back II Black, a Zagar, a Takáts Tamás Dirty Blues Band, Varga Zsuzsa, a Hot Jazz Band és még sokan mások, akik közül mi elsősorban a Psycho Mutants nevű pszichedelikus powerfolk bandát, illetve a Kispál-útvonalon haladó, friss, ropogós gitárzenét játszó Kaukázust ajánljuk.

A táncos lábúak külön sátrat kapnak, ahol olyan jeles lemezlovasok szolgáltatják az elekronikus talpalávalót, mint Palotai, Kühl, Hot X, Coyote, Ludmilla stb.

A szervezők tudatosan hangsúlyozzák a fesztivál multikulturális jellegét, azaz a koncertek mellett irodalmi, színházi, ezoterikus, sőt az erdélyi kultúrát bemutató sátorral is készülnek. Felbukkannak a Krishna-tudatú hívők is, mint minden igazi fesztiválon, lesz bungee jumping, testfestészet, filmvetítések, divatbemutató, ökölvívás, strandröplabda és vízi foci, valamint számos egyéb meglepetés. Az érdeklődők találkozhatnak Schäffer Erzsébettel, Vujity Tvrtkóval, valamint a hazai magyar média jeles képviselőivel. A színházi előadások közül kiemelném a már-már legendás Hogyan ettem kutyát? című monodrámát Gál Tamás előadásában és Czajlik József rendezésében, valamint a NYEKK, azaz a nyitrai egyetemista „kínjátszók” Akárki című darabját, amely nagy sikert aratott az idei Jókai Napokon. Minkét előadás augusztus 28-án látható.
Ebből a rövid felsorolásból is érezhető, hogy igazi programdömping készül Somorján. A részletes program a www.onefest.eu honlapon olvasható. (Juhász Katalin)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?