Nyitrán hamarosan eltörlik a leckekönyveket

<p>A PRESStige regionálisan megjelenő egyetemi havilap októberi számából ezúttal sem maradhatnak ki az egyetemi élet hírei: a lap több írást is közöl a magyar és a szlovák államfő nyitrai találkozójáról, amely a Konstantin Egyetem rektorátusának konferenciatermében zajlott, célja pedig az iskolaügyi kérdések megvitatása és lehetséges rendezése volt.</p>

Az eseményről az összefoglalóból, továbbá a Komzsík Attilával készített beszélgetésből tudhatnak meg többet az olvasók. A lapból értesülhetnek arról is, hogy Nyitrán hamarosan eltörlik a leckekönyveket (index), a Szülőföld és jövőkép pályázat nyertesei pedig az Európai Parlamentben tett látogatásuk tapasztalatait osztják meg velünk.
A nyitrai református közösségbe júliusban új lelkész érkezett, név szerint Ficzere Tamás. Küldetéséről az 5. oldalon olvashatunk. A VI. Nemzetközi Vámbéry Konferencia legfontosabb eseményeiről Nagy Erika írt, Kiss Péter pedig a képregények, az animációk és a japán kultúra fesztiváljáról, a COMICS Szalonról, továbbá a sci-fi, a fantasy és a horror fesztiváljáról, az IstroCON-ról számol be. Ezúttal is jelentkeznek az irodalmi rovatok, a Parnasszus és a Véna, továbbá az Art Regnum, amelyben a többi művészeti ág kap helyet. Új hírekkel jelentkezik a SZMAZE. A Különvélemény szubjektív nézőpontokat felsorakoztató rovatában szó esik „A nagy dolgokról”, a kocka vallomásáról, édes alternatív anyanyelvünkről, és az októberi fikció sem marad el. A „Talpra madjar” című jegyzetet követően Ryšavý Pál a szélsőjobbról ír.
Betekintést nyerhetünk a szinglivilág zsákutcáiba, és megtudhatjuk, hogy vajon miért késelnek a kamaszok egyre többen és egyre többet Nagy-Britanniában. Anda Judit egy új iparágról, a „celebgyártásról” ír véleményt, Bogár Gabriella cikke pedig az egymásra figyelés fontosságára hívja fel a figyelmet. Az Ergo Sum rovat ebben a hónapban a természetről és a hit fontosságáról szól. Tovább száguldhatunk a gondolat spirálcsúszdáján, és talán megtudhatjuk, hogy miért érdekelték az embereket mindig is az univerzum titkai. Ami nem fért bele a lapba, az a PRESStige internetes címén, a www.presstige.sk-n elérhető, az egyetemi központú havilap pedig a szokásos helyen (egyetemek, kollégiumok, magyar könyvesboltok, szórakozóhelyek stb.) ingyenesen beszerezhető. (lager)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?