Nyáron az olaszok krimit olvasnak

<p>A krimik a legnépszerűbbek az olaszok körében a nyári vakáció idején, a júliusi eladási adatok szerint a legnépszerűbb öt kötet közül három is bűnügyi műfajú volt.</p>

A téma mellett fontos, hogy a szabadság idejére választott könyv súlyra könnyű legyen, táskában és bőröndben kevés helyet foglaljon el - derült ki a kiadók vizsgálataiból, amelyeket a vakáció idején olvasott könyvekről készíttetnek abban a reményben, hogy az olaszok olvasási kedve nyáron erősödik. 

Az itáliai kiadók honlapjai folyamatosan közlik a vakációban olvasott könyvek naprakész toplistáit, de a kedvenc szerzők és címek felsorolása mellett az internetes oldalakon arra is választ keresnek, hogy az olaszok mi alapján választják ki, mit visznek magukkal a tengerparti napernyők alá vagy külföldi útitársnak.

A válaszokból az derült ki, hogy az olaszok a szabadság napjaiban olvasott könyvtől mindenekelőtt kikapcsolódást várnak és nemcsak a tartalom számít, hanem a könyv mérete és súlya is. Az eladási toplisták azt mutatják, hogy az idén júliusban legtöbb példányban elkelt első öt könyv közül három krimi volt.

Nem véletlen, hogy a legnagyobb olasz napilap, a Corriere della Sera az olvasóinak hetente kínált  könyvsorozat köteteit Agatha Christie detektívregényeiből állította össze, ezt pedig a Jules Verne és Robert L. Stevenson műveivel kezdett augusztusi kalandsorozattal folytatta.

A tavalyi torinói könyvfesztiválon közölt adatok szerint havonta egy könyvet az olaszoknak csak tizenöt százaléka olvas és minden ötödik olvasó hatvanöt éven felüli. A statisztikák egyébként azt mutatják, hogy az arányon a nyári pihenés időszaka sem tud jelentősen javítani.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?