Nem cicóznak a César-gála szervezői

ee
Párizs |

A César Awards, Franciaország legrangosabb filmes díjátadója bejelentette, hogy mindenkit, aki ellen szexuális zaklatás miatt nyomozás folyik, kizárnak a februári ceremóniáról.

A döntés azután született, hogy a francia Oscar-díjnak számító elismerésre esélyes színész, Sofiane Bennacer ellen a rendőrség nemi erőszak és erőszakos közösülés vádjával indított nyomozást.

A 26 éves színész, aki tagadja a vádakat, már novemberben lekerült a jelöltek listájáról, miután a médiában újabb vádak láttak napvilágot. A César-gála szervezői nem titkolták, hogy tüntetéstől tartanak a február 25-i esemény helyszíne előtt, ezért jobbnak látták, ha elébe mennek a várható negatív eseményeknek.

A cannes-i fesztiválon nagy sikert aratott Les Amandiers című film rendezője, Valeria Bruni-Tedeschi, a főszerepet játszó Sofiane Bennacer élettársa médialincselésnek nevezte, hogy a korábbi feljelentésekről a bemutató napján mocskolta be a sajtó filmje férfi főszereplőjét. A rendezőnő nővére, Carla Bruni énekesnő, a volt francia first lady szerint a húga filmjével való bánásmód aláássa az ártatlanság vélelmét, a „demokrácia egyik alapját”. A César Akadémia ezt válaszolta: „Az áldozatok iránti tiszteletből, még feltételezett esetekben, vagy nem jogerős ítélet esetében is az a döntés született, hogy nem helyezzük reflektorfénybe azokat, akiket az igazságszolgáltatás erőszakos cselekménnyel gyanúsít.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?