Nagy volt az érdeklődés

Dunaszerdahely. A szakcsoportok tevékenységének kiértékelésével zárult tegnap a városban rendezett XI. Nyári Egyetem programja. A Dunaszerdahelyen első alkalommal megtartott hatnapos rendezvényen mintegy 250 pedagógus vett részt. Az érdeklődők 12 szakcsoport tevékenységébe kapcsolódhattak be.

Dunaszerdahely. A szakcsoportok tevékenységének kiértékelésével zárult tegnap a városban rendezett XI. Nyári Egyetem programja. A Dunaszerdahelyen első alkalommal megtartott hatnapos rendezvényen mintegy 250 pedagógus vett részt. Az érdeklődők 12 szakcsoport tevékenységébe kapcsolódhattak be. A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége országos rendezvényére főként Szlovákia nyugati feléből érkeztek látogatók, de jöttek pedagógusok Ipolyságról, Fülekről, sőt külföldről, Erdélyből is. „Szinte csak pozitív tapasztalatokról tudok számot adni – értékelte a nyári egyetemet Ádám Zita, az SZMPSZ szakmai tevékenységet felügyelő alelnöke, majd hozzáfűzte –, nem történt azonban minden az előzetes elgondolásainknak megfelelően. Terveinkben 10 szakcsoport kialakítása szerepelt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a számítástechnikai szekciók számát háromról hatra emeltük. A történelem és magyar szakos pedagógusok számára meghirdetett előadás-sorozatot, mely Kossuth Lajos magyar irodalomban betöltött szerepével foglalkozott volna, kénytelenek voltunk levenni a nyári egyetem programjáról, mivel sajnos csak nagyon kevesen jelezték részvételi szándékukat a szakcsoport munkájában.” Legtöbben egyébként az óvodapedagógiai szekcióba jelentkeztek, nagy sikerük volt azonban a tanulói teljesítmények mérésével kapcsolatos szakmai gyakorlatoknak és a tanulási problémákról, valamint magatartászavarokról szóló előadásoknak is. „Gyakran előfordult a nyári egyetemek történetében – árulta el Ádám Zita –, hogy a jelentkező pedagógusok egy része nem vett részt a rendezvényen. Sajnos, ez alkalommal is többen távol maradtak, bejelentkezésük ellenére.” Kósa Gyöngyi óvónő már harmadszor vett részt nyári egyetemen, kérdésünkre elmondta: „Elégedett vagyok a rendezvény programjával, szakmai színvonalával egyaránt. Főként az origami-foglalkozások és az óvodai, zenei nevelés módszertanával, valamint a gyermekek lélektanával foglalkozó előadások nyerték el a tetszésemet.“ A XI. Nyári Egyetem eseményeit különféle kulturális programok tették még színesebbé. (ervé)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?