Miben különbözik az idei rendezvény az előző éviektől?

Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere:
Eddig két napra szorítkoztak a műsorok, idén azonban csütörtöktől vasárnapig zajlanak a művészi élményre vágyók igényeit is kielégítő változatos programok.

Pázmány Péter, Dunaszerdahely polgármestere:

Eddig két napra szorítkoztak a műsorok, idén azonban csütörtöktől vasárnapig zajlanak a művészi élményre vágyók igényeit is kielégítő változatos programok. Nincs változás viszont abban a tekintetben, hogy a városi önkormányzat ezúttal is az MKP helyi alapszervezetével és a városi művelődési központtal közösen szervezi a rendezvényt.

Ma csak este lesz műsor, várhatóan mégis ez vonzza majd a legtöbb embert. A polgármester úr is erre számít?

Bízom abban, hogy megtelik a Szent István téri park, ahol este kerül sor a Szent István-emlékmű leleplezésére, amelyet a városunkban élő Lipcsey György szobrászművész alkotott. A márvány, bronz és homokkő ötvözéséből készült, modern köztéri szobor méltó dísze lesz a városközpontnak. Augusztus huszadikán ezentúl évente itt emlékezünk majd államalapító királyunkra és ránk hagyott örökségére. Remélhetőleg népes tömeg előtt méltathatja majd Petheő Attila történész Szent István királyunk életművét. Reményeim szerint zsúfolásig megtelik a tér az István, a király rockoperára, amelyet a Felvidéki Rockszínpad társulata mutat be.

A sok program közül Ön mit nem fog semmiképp sem elszalasztani?

A két színházi előadás megtekintését sem mulasztom el, de az idei Dunaszerdahelyi Nyár fénypontjának a pénteki rockoperát és az azt megelőző szoboravatási ünnepséget tartom. Jelen leszek, de nem csak azért, mert én mondom az ünnepi beszédet. Szombaton az unokákkal megnézem a városi művelődési központ csoportjának bábműsorát, kora este pedig a Ki mit tud? győzteseinek fellépését. (iker)

PROGRAM

Augusztus 20. (péntek)

20.00: Emlékműavatás a Szent István téren;

21.00: István, a király, rockopera a Felvidéki Rockszínpad előadásában, rendező: Karkó Henrietta (Szent István tér).

Augusztus 21. (szombat)

15.00: Gyermekprogram, kézműves foglalkozások a városi művelődési központ (vmk) előtti téren;

16.00: Iciri- piciri mesék, a vmk Gézengúzok bábcsoportjának műsora, rendező: Makki Márta, csoportvezető: Csörgei Tünde

16.30: Az Istiglinc gyermek-néptáncegyüttes műsora

17.00: a vmk Tiszta Forrás népdalköre, a padányi és a nyékvárkonyi népdalkör, a Gyeplős parasztzenekar és a Dunaág néptáncegyüttes műsora

18.00: a Ki Mit Tud? 2004 győzteseinek műsora;

19.30: könnyűzenei koncert;

21.00: Utcabál Tilajčík Imivel és DJ Strogival (a vmk előtti tér).

Augusztus 22. (vasárnap)

19.00: Csókos asszony – a Teátrum Színházi Polgári Társulás előadása. Közreműködnek: Boráros Imre, Kiss Szilvia, Gál Tamás, Kukola József, Kucman Eta, Lelkes Simona, Dráfi Mátyás, Siposs János, Mokány Csaba, Németh István, Mák Ildikó, Bánczi Rita, Petrécs Anna, Radvánszki István, Tóth Attila. Iglódi István rendezését átdolgozta Dráfi Mátyás. A belépőjegy ára: 150 korona és 130 korona. (jom)

(A rendezvényekre – a Csókos asszony kivételével – a belépés díjtalan!)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?