Messerschmitt Bf 109 szállt le Kassán

Kassa |

<p>Új kiállítási tárggyal bővül a kassai Repüléstörténeti Múzeum állománya.&nbsp;A múzeumnak egy magángyűjtőtől sikerült egy Messerschmitt Bf 109G-10 típusú, német vadászgépre szert tennie.&nbsp;</p>

 

A gépet Jürgen Dilger német gyűjtő egy DB-605 repülőgépmotorért cserébe adta a Szlovák Műszaki Múzeum alá tartozó intézménynek. A dokumentumok szerint a gépet 1945. január 1-jén lőtték le, a francia határ közelében levő Felsberg felett. Pilótája, Herbert Maxis egy amerikai gépkocsioszlopot támadott meg, amikor légvédelmi ágyúból talált érte. A gépet sikerült letennie. Az amerikaiak a pilótát ismeretlen körülmények között a gép mellett lelőtték. A gép ezt követően hónapokig ott állt, a helybeliek fokozatosan kirabolták, a roncsot végül egy földműves elásta. 1988-ban Raymond Wagner kiásta és felújította, a Messerschmitt Stiftung-tól kapott támogatásból (EADS).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?