Kultúra

Marika Néni színre lép

Hogy kicsoda Marika Néni? Marika Néni egy tündérkorcsolya, rajta csusszan a boldogság. Egy szalonnabőrke, azon korcsolyál a jóság. Egy banánhéj, amin seggre ülnek a szenyákok. Egy angyalteknő, őbenne mossák a világot. Marika Nénit mindenki ismeri. Úgy hívják Falusi Mariann.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 31. 19:48

Mariannt Presser Gábor kezdte el Marika Néninek hívni, vagy tíz éve, szeretetből meg szemtelenkedésből. Barátok régről. Imádja a hangját, stílusát, elmondása szerint az egyik legjobb dolog őt zongorakísérni. Mariann énekel, Presser adja a minimális zenei kíséretet, olykor vokálozik, énekel is. Új változatok születnek Presser ismert és kevésbé ismert szerzeményeiből. Eleinte csak magukat szórakoztatták, aztán úgy döntöttek, hogy ebbe a közönség is bevonható. Október 28-án a Budapest Kongresszusi Központban lesz az első közös estjük, amely a Húszegynéhány dalunk címet kapta. Ebből a húszegynéhányból tizenhármat hanghordozón is kiadtak, a 13 dalunk című CD az egyik magyarországi hetilaphoz csatolva volt beszerezhető.

Falusi Mariann hangját hallva nem a szép jelző jut eszünkbe. Jellegzetes, különleges hangja van, és olyan lélekbe ható, érzelemdús, mint keveseknek csak. Éppen ezért jól állnak neki még azok a slágerek is, amelyekhez alapjában véve nem szabadna hozzányúlni, pl. a magyar zenetörténet egyik legszebb lírai szerzeménye, a Titkos szobák szerelme vagy az Amikor elmentél tőlem és a Ne szeress engem című. Mindegyiknek kicsit más értelmet ad. Két dalból, a Várlak! és a Nyárkaucsuk címűből duett lett, Presser is énekel bennük. Az utóbbi és a Csigabú szövegét Parti Nagy Lajos írta.

A 13 dalunk szobalemez, a szobában készült, a könyvespolc meg a zongora között. Nem rendelte meg senki, nem volt határidő. Az albumot záró Marika Néni dala szülinapi köszöntő. Presser meglepetésszerűen énekelte el neki, csomó barát és tisztelő előtt, egy jótékonysági gálán. Ahogy mondta: Marika Néni kicsit hüppögött, próbálta rejteni. Ő azt olyankor szokta, ha zongorán kíséri.

A 13 dalunk csúcslemez. Megunhatatlan. Marika Néni úgy énekel, mint három gyönyörű angyalka. Persze mi csak egy hangot hallunk, mégis pörfekt a harmónia. Marika Néni egy kicsikét túl jó, s a vállán kepeszt a fél világ…

Puha József

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Hyundai Tucson

Hyundai Tucson plug-in hybrid: már hálózatról is tölthető a vagány SUV

vvv

A régió sajtófotóinak legjava

A pincesorok egy része sötétedés után a vandálok miatt nincs megvilágítva

Vandálok rongálták meg a kisgéresi pincesorok közötti lámpákat

insta

Ismét egy fiatal lányok előtt maszturbáló férfit videóztak

a

Holtan találták Feketenyéken az eltűnt horgászt

Vasárnap

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Johnny Depp

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.