Ma kezdődik a Sundance Filmfesztivál

dd
Park City |

Az előző két év virtuális fesztiváljai után ma ismét a hagyományos formában kezdődik az utahi Park Cityben a legnagyobb amerikai független filmmustra, a Sundance Filmfesztivál.

A fesztiválalapító Robert Redford nemcsak felhelyezte a filmes térképre ezt az álmos kisvárost, hanem igazi zarándokhellyé, a kulturális turizmus központjává tette - legalább évente egyszer.  Az idei tíznapos programban több mint száz filmalkotás debütál. Számos film foglalkozik a világ aktuális kérdéseivel és a kisebbségekkel. Műsorra tűzik az ukrajnai háborúról forgatott 20 Days in Mariupolt. Három film az iráni nőkről, két dokumentumfilm transznemű szexmunkásokról szól, de bemutatnak két, őslakosokkal foglalkozó produkciót (Twice Colonoized és Bad Press) és a nők jogaival és szexualitásával foglalkozó dokumentumfilmet is (The Disappearance of Shere Hite).

Látható lesz majd Jonathan Majors amatőr testépítő a Magazine Dreams című filmben, Emilia Clarke a Pod Generation című futurista produkcióban, Daisy Ridley a Sometimes I Think About Dying című filmben és Anne Hathaway is, aki az Eileen című drámában szerepel, amely a hatvanas években játszódik egy massachusettsi fiatalkorúak börtönében.

A fesztivál közönsége a Bridgerton című népszerű sorozat színészét, Phoebe Dynevort is megnézheti a Fair Play című thrillerben Alden Ehrenreich partnereként.

A fesztiválon vetítik olyan hírességek portréfilmjeit is, mint Michael J. Fox, Little Richard, Stephen Curry, Judy Blume és Brooke Shields. A független film veteránjai közül Ira Sachs Passages című filmjével, Sebestian Silva pedig a Rotting in the Sun című filmjével jelentkezik. És az Egyszer rendezőjének, John Carney-nak új musicaljét, a Flora and Sont is várják Park Citybe.

A koronavírus-járvány még mindig óvintézkedésre kényszeríti a szervezőket: a fesztivál néhány rendezvényére és összejövetelére csak oltási igazolvánnyal és negatív teszttel lehet belépni. Az előző két év kedvező hibrid fesztiválos tapasztalataira építve január 24-től öt napon át számos alkotást online is hozzáférhetővé tesznek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?