Losoncon lép fel a Genesis gitárosa

Losonc |

<p>Négyállomásos magyarországi turnéjának kellős közepén, június 4-én a budapesti Djabe zenekar vendégeként Losoncra is átrándul Steve Hackett, a Genesis egykori gitárosa, és Gulli Briem, a Mezzoforte dobosa.</p>

A szupergrupp a helyi zsinagógában lép fel 19 órától.

Az 1995 óta működő Djabe egyéni stílust alakított ki a dzsessz és a világzene elemeit kombinálva. Eddig tizenhét albumot adtak ki. Szerzeményeik azért is izgalmasak, mert gyakran egy-egy kompozíción belül is keverik a két stílust, nem beszélve a magyar népi dallamokról, amelyeket szintén meglehetősen szabadon kezelnek. (Djabe afrikai ashanti nyelven szabadságot jelent.)

Ez a szabad fúzió nemzetközi terepen is sikeresnek bizonyult, a Djabe eddig 42 országban lépett fel. A brit gitárossal, Steve Hackett-tel tizennégy éve találtak egymásra, azóta rendszeresen koncerteznek együtt, és két közös albumot is kiadtak.

Hackett 1970 és 1977 között, a csapat legprogresszívabb éveiben volt a Genesis gitárosa, és máig játszik Genesis-számokat koncertjein. A Djabe másik „tiszteletbeli tagja” a világhírű izlandi dzsessz-funk formáció, a Mezzoforte ütőhangszerese, Gulli Briem, aki 2012 óta lép fel és stúdiózik a magyar együttessel.

Ebben a felállásban számos helyen léptek fel, egyebek között Malajziában, Hollandiában, Ausztriában, Horvátországban és Oroszországban. A magyarországi turnét követően Brünnben és Bécsben is láthatja őket a közönség, idén februárban pedig megjelent legújabb közös lemezük, a Summer Storms and Rock-ing Rivers című koncertanyag. (juk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?