Kultikus Felföldi levelek

<p>Az Ifjú Szivek Táncszínház új tételekkel, új tájegységek táncaival kibővítve, megújult &nbsp;kosztüm- és látványvilágggal állítja színpadra a Felföldi levelek című előadását. Hégli Dusan nagyidézettségű koreográfiáját közel százszor mutatta be a társulat, több mint 20 000 néző látta az évek során.&nbsp;</p>

Az előadás alkotója szerint „a Levelek egy mérföldkő. 27 éve foglalkozom a Felföld táncaival. Néha jót tesz, ha az ember megáll egy pillanatra és az évek alatt összegyűjtött tapasztalatait egy-egy témával kapcsolatban összegzi és újragondolja. 2005-ben ez megtörtént. Megint itt az idő.”  Az azóta eltelt 10 évben a Felföldi levelek által ismerhette  meg mélyebben a hazai és magyarországi közönség Szlovákia hagyományos magyar, cigány és szlovák táncait, egyúttal a szlovák nézőket is közelebb hozta az autentikus magyar  és szlovák tánckultúrához. A társulat komoly elismerést vívott ki magának a szlovák és a magyar szakma részéről egyaránt. Az előadás hatására több társulat is foglalkozni kezdett a témával és a Felföld hagyományos táncaival. Csakúgy, mint tíz évvel ezelőtt, ez alkalommal is a szlovákiai magyar közélet ismert személyiségei vállalnak szerepet Márai, Bartók, Petőfi és Kodály megszólaltatásában, emellett sok meglepő újdonsággal is készül a táncszínház.   Az Ifjú Szivekben már javában zajlanak a próbák. Az új előadás júliusban, a kapolcsi Művészetek völgye fesztiválon és a Kodály Művészeti Fesztiválon Kecskeméten kerül bemutatásra. Őszre több hazai bemutatót is terveznek.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?