Klubszezon-újraindítás Komáromban

ddd

Két este öt koncertnek ad otthont október 7-én és 8-án a RÉV – Magyar Kultúra Háza a RESET 2022 Q3 rendezvény keretén belül. A szervezők a Gorlo Volka zenekar tagjai, akik most másokra szeretnék ráirányítani a figyelmet.

A péntek inkább a trip-hop és indie rock stílusok rajongóinak kedvez. Elsőként a tatai Three Legged Pony lép fel, akik kétéves fennállásuk alatt rengeteg dalt írtak. A nevében „sámáni erőállatot” említő zenekart melankolikus megszólalás jellemzi, Sinkovits Szabina szuggesztív énekével varázsol, miközben sok szintetizátor és ambient gitározás fűszerezi a dalokat.

Második fellépőként a hazai magyar szcéna egyik legizgalmasabb zenekarát, a Royko Passage-t láthatjuk. Több mint egy évtizede működnek igazi slow design elvek mentén – alkoss lassan, de maradandót. A 4Real, a Royko Passage és a Retrosexy albumaik rendkívül kedvező kritikusi fogadtatásban részesültek, dalaik bármelyik európai fesztiválon megállnák a helyüket, klipjeik a hazai szcéna felsőkategóriás termékei. Öt év után térnek vissza, így annak sem érdemes kihagyni a koncertet, aki korábban már látta őket.

Szombaton elsőként a komáromi Selye János Gimnázium diákjaiból verbuválódott alterpop Pusztaszer lép fel, őket a gútai túlontool követi. A túlontool (így, kis kezdőbetűvel) a rap-rock stílus fenegyereke, 2018-ban az Öröm a zene tehetségkutató budapesti döntőjét is megjárták, s ha valaki, ők tudják, milyen az emberi lélek legsötétebb bugyraiban tett séta.

A rendezvényt Vajdaság vezető zenekara, a Magyarországon is egyre népszerűbb Sin Seekas zárja. „Egy kanál balkáni fűszerezésű fúvós, egy jó nagy bögre csípős ritmusszekció, betyár gitárszólók és egy »mindenlébenkanál« énekesnő” – így jellemzik magukat. Ahol a Sin Seekas megjelenik reggae-ska vonalon mozgó zenéjével, ott garantált a tánc.

„Remélem, hogy ezzel az estével tényleg és végleg rárúgjuk az ajtót a járvány okozta, home office-ban pácolt, karanténban érlelt búskomorságra, és ezzel a sokrétű felhozatallal sikerül elindítanunk egy olyan klubszezont, amire örömmel emlékszünk majd vissza évek múlva is” – mondta Szabó Gábor, a Gorlo Volka basszusgitárosa, a Reset Koncertek rendezvénykoordinátora.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?