Kezdődik az 54. Jókai Napok

Komárom |

<p>Ma délután a komáromi Marianum Egyházi Gimnázium színjátszóinak előadásával veszi kezdetét az 54. Jókai Napok: a csoport idén MEG+loptuk Gilliamet néven jelentkezik, és a Terry Gilliam Brasil című filmje alapján készült zenés tragikomédiáját mutatja be Tóth Gábor rendezésében.</p>

Az idei Jókai Napokon összesen 9 diákszínjátszó csoport mutatkozik be, ezzel szemben csak 2 felnőtt együttes előadását láthatjuk a versenyprogramban. Az elsőt rögtön ma este: László Miklós Illatszertár című színdarabját a Jókai Színjátszó Társulat hozza el az amatőr színjátszók komáromi fesztiváljára. A füleki Zsákszínház idén Csehov Medvéjével indul – Mázik István rendezése holnap délután lesz látható a városi művelődési központban. A diákcsapatok közül holnap mutatkozik be a galántai Kodály Zoltán Gimnázium Tsízió Diákszínpada a Paprikás krumpli című bohózattal, színpadra lép a dunaszerdahelyi Novus Ortus Diákszínpad Wedekindtől A tavasz ébredésével, a komáromi Ipari VISZTA színpada pedig Horace McCoy A lovakat lelövik, ugye? című táncmaratonjával érkezik. A Jókai Napok második felében a füleki Apropó, a komáromi GIMISZ, a rozsnyói G.I.K.SZ.E.R., a pozsonyi DunArts, valamint a dunaszerdahelyi Fókusz egy-egy előadását láthatják a nézők. Az előadásokat naponta értékeli a Tiszti pavilonban berendezett klubban a szakmai zsűri: Naszlady Éva budapesti színésznő, drámapedagógus, Varga Emese, a Komáromi Jókai Színház dramaturgja, Czajlik József rendező, a kassai Thália igazgatója, Hizsnyan Géza színházi szakember, kritikus és Száz Pál író, publicista. Négy versenynap után vasárnap délelőtt 11 órakor osztják ki az országos színjátszó fesztivál díjait.Szinte minden nap kínál vendégelőadásokat is a Jókai Napok (jön például a Nézőművészeti Kft. Budapestről), ma este pedig már a fesztiválklub is kinyit a Révben.  
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?