Kerekes Vica a legjobb színésznő lehet

Prága |

<p>Bár Jiří Chlumský A bűn hét napja című alkotását sem az év filmje, sem a legjobb rendezés kategóriában nem jelölték Cseh Oroszlán díjra, főszereplői révén mégis szerezhet szobrot.</p>

A Cseh Filmakadémia tagjai ugyanis a legjobb színésznő kategóriában Cseh Oroszlán díjra jelölték a film női főszereplőjét, Kerekes Vicát, olyan színésznők társaságában, mint Anna Geislerová, Gabriela Míčová, Soňa Norisová és Jiřina Bohdalová.

A filmbeli férjét alakító Ondřej Vetchýnek is esélye van arra, hogy a második világháborús időkben a szudétanémet vidéken játszódó drámának szobrocskát szerezzen, mégpedig a legjobb főszereplő férfi színész kategóriában. Kerekes Vica Jiří Chlumský megrázó játékfilmjében érzékeny drámai alakítással kelti éltre a német Agnest, aki a háború kitörése előtt cseh férfihez köti az életét. A háború után Agnesnek „vesztesként” a poklot kell megjárnia a kitelepítettek sorában azért, hogy megóvja házastási kapcsolatukat, megmentse a cseh férfi iránt táplált szerelmét. Kerekes Vica intenzív érzelmekkel telített, megérintő alakításának szép és megérdemelt elismerése lenne a legrangosabb cseh filmes díj. Ondřej Vetchý „ellenfelei” a legjobb színész kategóriában Jaroslav Plesl, Martin Pechlát, Ivan Trojan, valamint az a Miroslav Krobot, aki szlovák filmekben is kitűnő alakításokat nyújt. Zuzana Liová Ház című filmjében a Bárdos Judit által életre keltett Eva apját alakítja, legújabban pedig Prikler Mátyás Köszönöm, jól című drámájának vállalkozóját kelti életre. Az év filmje kategóriában Cseh Oroszlánra esélyes Bohdan Sláma Négy nap, Jan Hřebejk A szenny, a város és a halál, Jan Prušinovský Járási bajnokság, Marek Najbrt Lengyel film és David Ondříček Árnyékban című alkotása. Ugyanezek a filmek szerepelnek a legjobb rendezés kategóriában is. A listából kiolvasható, hogy ezúttal a cseh filmdíjról szavazók inkább a kísérleti-avantgárd vonalat tartották erősnek. A 2012-es év cseh filmtermését elismerő Oroszlánok sorsa a március 2-ai gálán dől majd el.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?