Kaszás Attila Kulturális Fesztivál 2011

Zsigárd, július 11 – augusztus 6.
július 27-30. Szlovákiai ifjúsági és felnőtt népzenei és néptánctábor a Rév zenekarral. Helyszín: tájház, Kulturális Közösségi és Tájékoztató Központ, szabadtéri színpad, kultúrház, iskola.
Néptáncoktatás felnőtteknek: gyimesi és mezőkeszüi táncok – Oláh Attila, Lépes Anikó. Zenei kíséret: Vizeli Balázs, Rév zenekar.
Néptáncoktatás gyerekeknek: magyarbődi és szatmári táncok tanítása – Volner Nagy Melinda, Richtarčík Mihály, Csiba Júlia, Farkas Iván Zenei kíséret: Alt István, Szitkai Zsolt, Farkas Júlia és Farkas Róbert. Énekoktatás: Korpás Éva. Hangszeres zeneoktatás: hegedű – Lakatos Róbert, brácsa, bőgő – Mester László, hegedű – Horsa István
július 27-30. A Kárpátmedencében élő nemzetek és nemzetiségek folklórfesztiválja. Helyszín: szabadtéri színpad július 28., 20.00 Fonó zenekar, táncház.
július 29., 19.30 Sopron néptáncegyüttes, Balogh Kálmán Gypsy Cimbalom Band, táncház
július 30., 19.00 Ördöngős népzenetanoda, Lakatos Róbert és a Rév zenekar, táncház


augusztus 1-6.

Zsigárdi verstábor Helyszín: Kulturális-Közösségi és Tájékoztató Központ, kultúrház, szabadtéri színpad, iskola. Czajlik József rendező és Gál Tamás színész vezetésével versmondók és felkészítő pedagógusaik szakmai tábora, ahol külön képzésben részesül a diák és külön a pedagógus.
A tábor zárórendezvénye a Kossuth-díjas Tőzsér Árpád és M. Csepécz Szilvia verseiből összeállított irodalmi est a táborlakók fellépésével.
Kérjük a résztvevőket, hogy egy Tőzsér Arpád és egy M. Csepécz Szilvia verssel érkezzenek. Alsó tagozatos gyermekeknek elég 1-2 versszak.

augusztus 4-5.

Verséneklők fesztiválja

augusztus 4.,

kultúrház 19.30 Lakatos Róbert és Gál Tamás Jöttünk külhonból című komponált irodalmi műsora


augusztus 5., Szabadtéri színpad: 19.30 Kicsi Hang-koncert, Szarvas József és zenész barátainak Petőfi-műsora.

Információk és jelentkezés: Kulturális-Közösségi és Tájékoztató Központ Kiss László, 0915 77 77 01, email: [email protected], postacím: Kultúrno-spoločenské a informačné centrum 925 83 Žihárec č.85.
Jelentkezési határidő: 2011. július 25.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?