Izgalmas zenei fúziók a City Sounds fesztiválon

ss

Alfredo Rodriguez kubai zongorista ad koncertet szombaton a City Sounds fesztiválnak helyet adó pozsonyi Szlovák Rádió koncerttermében. A pénteken kezdődő kétnapos fesztivál ismert külföldi és hazai zenészeket lát vendégül.

Arról, hogy a fesztivál szervezői a minőségi zenét tartják szem előtt, megbizonyosodhattunk már az elmúlt nyolc évadban, melyek során számos kiemelkedő nemzetközi zenész látogatott el a fővárosba. A City Sounds vendégei jellemzően műfajokon átívelő zenét hoznak a fesztiválra. Az idei húzónév Alfredo Rodriguez, a fiatal kubai jazz-zongorista, akinek már Grammy-díj-jelölést is sikerült bezsebelnie. Fellép majd a szintén fiatal, 23 éves lengyel basszusgitáros lány, Kinga Głyk is, akinek zenekara a jazz, a blues és a funk elemeit ötvözi. Az olasz Nicola Conte neve az acid jazz és a bossanova elemeivel forrt össze, leginkább gitárosként ismert, de producerként is működik és remixeket is készít.

David Kollar improvizációs koncertet tart majd „A negyedik világ zenéi” címmel. Kollarról közismert, hogy rengeteget dolgozik együtt nemzetközi zenészekkel: ez alkalommal Rick Cox és Paolo Raineri egészíti kia színpadon. A negyedik világ zenéjének koncepciója Jon Hassell zeneszerzőtől ered, aki olyan zenei fúziót nevezett így, amely egyaránt merít a klasszikus, a modern, a digitális, a komponált és az improvizált zenéből, csakúgy mint a keleti és a nyugati világ dallamvilágából.

Érdemes lesz elmenni majd a Lukáš Oravec Orchestra koncertjére, mely nemrégen a Radio Head Awards legjobb jazzfelvételének járó díját nyerte el. A Baroque goes jazz Trio fellépése is izgalmasnak ígérkezik: Lenka Molčányiová fuvolaművész, aki otthonosan mozog a jazz és a barokk zenében, ezt a két, egymástól látszólag távol álló műfajt köti össze.

xx
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?