Hétvégi programok a Pátria rádióban

Szombaton 8 órakor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre.

Szombaton 8 órakor kezdődik háromórás publicisztikai magazinunk, a Hétről hétre. A műsor tartalmából: összefoglaljuk a hét legfontosabb belpolitikai eseményeit; veszélyben a szlovák közszolgálati televízió igazgatójának bársonyszéke – elképzelhető-e, hogy 50 nappal a választások előtt menesztik az egyik legbefolyásosabb média vezérét? Jótékonysági koncertre készülnek Ipolyságon; szó lesz a Szlovák Rákellenes Liga legújabb kezdeményezéséről. A hét végén indul az NB-I., ezzel újabb közép-európai országban veszi kezdetét az új labdarúgó idény. A műsorvezető-szerkesztő Haják Béla lesz. 11 órakor hírek, majd a Kaleidoszkóp jelentkezik. A műsorban dr. Gabler Dénes budapesti régész olaszországi ásatásairól beszél, a nagylégi Csörgei Tibort arról faggatjuk, miért kezdett el kaktuszokat gyűjteni. Ozogány Ernő technikatörténeti szakíró bemutatja ifj. Simonyi Károlyt, a Microsoft cég szürke eminenciását, Farkas Veronika művészettörténész pedig a komáromi Pro Arte Danubii társaságot. Orvosi tanácsadó rovatunkban a bélrák szűréséről hallhatnak. A Barangolóban ezúttal Szakolcára kalauzoljuk el Önöket. A műsorvezető-szerkesztő Lacza Tihamér. A déli harangszó után hírek. 13 órakor kezdődik az Irodalmi mozaik. A műsorban beszélgetés hangzik el Pomogáts Béla íróval, Vajkai Miklós pedig lírai írását olvassa fel. 13.30-kor jelentkezik a Keresd a nőt! Auth Csillát a női szépségről és a divatról kérdezzük. Bemutatjuk az érsekújvári Plichta Gabriellát, aki szeptembertől egy amerikai középiskolában tanít kémiát. 14.05-től a slágerek szólnak nemcsak fiataloknak. 15 órakor jelentkezik a Glóbusz, melyben Thaiföldre kalauzoljuk el hallgatóinkat. 15.30-tól népi muzsika szól, 16 órakor hírek, 16.05-től közvetítjük a Köszöntőt 17.40-ig. Szombati adásunk a Napzártával ér véget 18 órakor.

Vasárnap is reggel 8 órakor indul adásunk. Az első órában híreket mondunk, ismertetjük a legfrissebb sporteredményeket, fellapozzuk az évfordulónaptárt és összefoglaljuk a hét politikai történéseit. 9 órakor a Világosság katolikus félórával jelentkezik, Kovács László szőgyéni esperes szolgál igehirdetéssel. Ezután a Hajszoló kisközösségi vezetőképző egyik hazai szervezőjével, Ajpek Gabriellával beszélgetünk a nyári programokról. A műsor végén felidézzük Szent Anna és Szent Joákim életét. 9.30-kor, a Zenei galériában a 125 éve Pozsonyban született zeneszerzőre, zongoraművészre és karmesterre, Dohnányi Ernőre emlékezünk. A 10 órai hírek után jelentkezik a Randevú. Az első részben azzal foglalkozunk, mivel és hogyan telik a nyár. Bemutatjuk a tehetséges Szurcsík Ádámot. Az ifjúsági részben a Crystal sztárja mesél a legszebb randevújáról, ellátogatunk a Tugári völgybe, ahol a Magyar Fiatalok Határok Nélkül Alapítvány rendezte táborát és az V. Jászói Szabadegyetemre. Randevú vendége lesz Sub Bass Monster is. A műsorvezető-szerkesztő Bartal Tímea. 14 órakor hírek, nyelvművelő műsorunkban (14.05) pedig Mayer Judit olvassa fel írását a farmár és farmer kifejezésekről. 14.15-kor kapcsoljuk Londont, a BBC Világszolgálatának magyar nyelvű adását közvetítjük. 15 órakor a Kultúra világában beszélgetés hangzik el az idén 80 éves Barta Gyula festőművésszel, aki elsőként vehette át a Madách Posonium képzőművészeti életműdíjat. Szabó Kinga művészettörténész, a Szlovákiai Magyar Képzőművészek Társaságának közelmúltban megválasztott új elnöke terveiről és elképzeléseiről beszél. Szó lesz a műsorban az Európa közepe 1000 körül című kiállítás egyik látnivalójáról, a jelenleg Prágában őrzött nagybecsű történelmi ereklyéről, Szent István királyunk kardjáról. 15.30-tól néprajzi összeállításunkban (Hazai tájakon) a Zobosralján rendezett népzenegyűjtésről hangzik el összefoglaló. 16 órakor hírek, majd Köszöntő 17.40-ig. Vasárnapi adásunk is a Napzártával ér véget 18 órakor. (ML)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?