Emilio: lemezre írta az életét

A dzsessztől a popig hoszszú út vezet. Jellinek Emil, vagyis Emilio azonban nem ismer lehetetlent, sem műfaji korlátokat. Azt mondja, benne több zene van. És a közönség, amelynek szívébe belopta magát, egyszerűen csak úgy emlegeti őt: Emilio, a hang.

„Anyám testvére nagybőgős volt, klasszikus zenész. Apám pincérkedett, de mindig arra vágyott, hogy dobolhasson. Nálam úgy kezdődött az egész, hogy a nővéremnek udvarolt egy dobos srác, és ő hozott nekem oktatókazettát. Abban az időben kaptam meg az első dobfelszerelésemet, és ezt a kazettát megtanultam két hét alatt. Sosem jártam tanárhoz, autodidakta módon tanultam énekelni, zongorázni, dobolni.

A fél gyerekkoromat különböző dzsesszklubokban töltöttem, alig vártam, hogy én is játszhassak. Tizenhat évesen profi zenészek vettek a szárnyaik alá: Babos Gyula, Szakcsi Lakatos Béla, László Attila. Nekem a legnagyobb iskola a színpad volt.

Babos Gyula mellett a Babos Project Romaniban világzenét játszottam, máshol rhythm and bluest, rockzenét, latin zenét… Tizennyolc éves koromban megismertem Oláh ‘Cumó’ Árpádot. Vele és Horváth ‘Plútó’ Józseffel közös együttest alapítottunk. 2001-ben a triónk kijutott egy európai tehetségkutató versenyre, Brüszszelbe. Ott minket választottak Európa legjobb dzsesszzenekarának. Cumó lett Európa legjobb dzsesszzongoristája, Plútó Európa legjobb dzsesszbőgőse, én pedig Európa legjobb dzsesszdobosa. Huszonnégy év alatt nem történt ilyen, hogy egyetlen csapat hozott volna el minden díjat. Megismert minket a külföldi közönség, világsztárokkal játszhattunk. Majd hazajöttünk, és csináltunk egy dzsesszlemezt, amit sajnos a kiadó nem igazán reklámozott, ezért nem sokan tudnak róla. Cumó kapott egy ösztöndíjat Amerikába, így a trió feloszlott.

A szólólemezem a múltamról szól. Minden egyes dal megtörtént velem, az életemet írtam meg a korongra. A Te vagy nekem… című dal például a kislányomról szól, akit Emesének hívnak.

Megváltozott az életem az album megjelenése óta. Megismernek az emberek, és ez nagyon jó érzés. Csak pozitív visszajelzéseket kaptam. Nem sokkal a lemez megjelenése után meg kellett alapítanom a zenekart, mert jöttek a felkérések. Azóta turnézunk, és szinte mindenütt telt ház fogad. Egészen vegyes a közönség, fiatalok és idősebbek egyaránt vannak közöttük. Rengeteg dolgom van. A dzsesszzenekarom, a Bump teljesen háttérbe szorult, viszont a Babos Projecttel játszom továbbra is. Magánéletre nem sok időm jut. Most egyedül vagyok, keresem az igazit. Azt vettem észre, hogy amíg dzsesszt játszottam, én voltam a vadász, amióta popzenét, azóta én vagyok a préda… Nem zavar, ha egy nő kezdeményez, de nem mindegy, hogy ezt hogyan teszi. Mindig szerettem csajozni, udvarolni, imádom a nőket! (Popcorn alapján p)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?