Elárverezik a Nobel-díjas író jegyzeteit

<p>Kalapács alá kerülnek Rabindranath Tagore, irodalmi Nobel-díjas bengáli költő idáig ismeretlen kéziratai New Yorkban a jövő hónapban; az iratok értékét csaknem 250 ezer dollárra becsülik.</p>

Az író 1928-as jegyzetei 12 verset és 12 bengáli nyelvű éneket tartalmaznak, korábban kiadott munkáinak piszkozatai mellett - adta hírül a Sotheby's aukciósház.

Marsha Malinowski, a ház vezető kéziratszakértője elmondta, hogy az iratok vörös szövetkötésben, makulátlan állapotban kerülnek kalapács alá a december 13-i árverésen. "Mivel 1950 óta széfben tárolták az iratot, rendkívül jó állapotban van" - hangsúlyozta.

Rabindranath Tagore volt az első ázsiai, aki 1913-ban Nobel-díjat kapott. Naplóját utazásai során mindig magánál tartotta.

Bár Malinowski 25 éve foglalkozik árverésekkel, elmondása szerint ez az első alkalom, hogy a világhírű költő, regény- és drámaíró, zeneszerző és művész jegyzeteivel találkozott.

Az aukcióra szánt 152-oldalas kötetet - amelynek 34 oldala tartalmaz feljegyzéseket - Tagore egy közeli barátjának ajándékozta.

"Ez a könyv Tagore munkásságának valódi, tömör kivonata. Mindannak, amit a legjobban szeretett és a legjobban élvezett csinálni" - mutatott rá Malinowski.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?