Cseh filmben játszik együtt Kerekes Vica és Mokos Attila

Pozsony |

<p>Két szlovákiai magyar színész, Kerekes Vica és Mokos Attila is szerepel Jiri Chlumsky cseh rendező 7 dní hříchu (A bűn hét napja) című filmjében, amely csütörtökön kerül a szlovákiai és csehországi mozikba.</p>

A film 1945-ben, a háború után játszódik a csehországi szudétanémet vidéken, fő motívuma egy német lány és egy cseh férfi szerelme, illetve a környezetük ellenséges viszonya a szerelemhez. A női főszerepet Kerekes Vica alakítja.

"A film a szerelemről, az árulásról és a barátságról szól" - mondta el a színésznő az MTI-nek. Hozzátette, hogy a forgatás alatt több problémával is kellett küzdeniük, például a sok esővel és a hideggel.    "Csodálatos helyeken forgattunk, erdők mélyén, hegyekben a szudétanémet vidéken. Nemcsak lelkileg, hanem fizikailag is erősnek kellett lenni, hiszen a forgatás idején esős időszak volt, és hiába volt nyár, nagyon hideg volt. Mindenki körülöttünk meleg ruhát hordott, miközben én már a történet elején leveszem a cipőmet, és mezítláb, egy kis lenge ruhában szaladgálok" - mesélte.[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"88711","attributes":{"alt":"","class":"media-image","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]Mokos Attila az MTI-nek elmondta, először szerepelt cseh filmben, ami nagyon különleges élmény volt számára. "Minden színészi iskolának megvan a maga jellegzetessége, így a cseh színészet is kicsit más - újszerű találkozás volt nekem. Külön élmény volt számomra Fjodor Bondarcsuk orosz színésszel együtt dolgozni".    A film megtörtént esetet dolgoz fel, története hét nap alatt játszódik. Egy cseh erdész, Jan Olsan - akit Ondrej Vetchy cseh színész alakít - keresi német feleségét, Agnest (Kerekes Vica), aki eltűnt a háború utáni napokban. Az alkotás bemutatja a csehek és németek közti kapcsolatok alakulását a II. világháború után: a két nép, mely a cseh határon évszázadokig békésen élt együtt, a háború után egymás ellenségévé válik. A németeket erőszakosan kitelepítik, helyükre cseh telepesek érkeznek, a régi kapcsolatok megszűnnek, újak jönnek létre. A bűn hét napja a cseh történelemnek azt a korszakát mutatja be az emberi sorsokon keresztül, amely kevésbé ismert a mai nézők előtt.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?