Az Ifjú Szivek nemzeti tánca

Pozsony |

<p>Mozgalmas évet kezdett az Ifjú Szivek Táncszínház. Miközben a tavalyi előadások nagy része 2017-ben is repertoáron marad, már kora tavasszal új darab bemutatójára készülnek.&nbsp;</p>

Sűrű volt az Ifjú Szivek januárja. Az évek óta nagy sikerrel játszott Kakukktojás előadásain és a Finetuning műsorpróbáin kívül a tánckar és a zenekar gőzerővel dolgozik Hégli Dusan legújabb előadásán. “Sokrétű lesz ez az év. Tavaszra tervezzük idei első új műsorunk, a Határon túli nemzeti tánc bemutatóját. Emellett természetesen repertoáron marad a Finetuning és az év folyamán felújítjuk a Hontalanítást. Ha minden jól alakul, nyáron ismét ott lehetünk Avignonban. Nagyon bízom benne, hogy idén is sikerül megteremteni a szükséges körülményeket ahhoz, hogy a Szivek is elutazhasson Hégli Dusannal a világ egyik legrangosabb színházi eseményére” – vázolta a társulat terveit Varsányi László igazgató. A készülő új előadás alcíme, Hetvenhét verbunk a végekről,  sokatmondó. Az előadás nemzeti táncainkat, a csárdást és a verbunkot dolgozza fel az alkotótól már megszokott, egyedi felfogásban. A tavaszi pozsonyi bemutató után a közönség nagyszabású szlovákiai turné keretében láthatja a darabot. [[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"265333","attributes":{"alt":"Finetuning","author":"Dusa Gábor felvétele","class":"media-image","style":"width: 600px; height: 400px;","title":"Finetuning","typeof":"foaf:Image"}}]] Emellett úgy látszik, a Finetuning sikere töretlen. Az Espace Alya Theatre Avignonban az idei fesztiválprogramban a főműsoridőt kínálta fel a Dusan Hegli Companynak. “A Finetuning megállíthatalan. Nagyon keresett. Ezért is tartottuk fontosnak, hogy még Avignon előtt a hazai közönség is újra láthassa. Jövő héten, február 14-én a pozsonyi Hviezdoslav Városi Színházban, 16-án pedig Budapesten, a Nemzeti Táncszínház szervezésében, a Várkert Bazárban játsszuk majd” – tájékoztatott Bartusz Réka manager. A pozsonyi előadásra jegyek még korlátozott számban, a Ticketportal jegyirodáiban és weboldalán kaphatók. [[{"type":"media","view_mode":"media_original","fid":"265334","attributes":{"alt":"Nemzeti tánc","author":"Forrás: Ifjú Szivek Tánszínház","class":"media-image","style":"width: 600px; height: 600px;","title":"Az új műsor plakátja","typeof":"foaf:Image"}}]] (forrás: Ifjú Szivek Táncszínház) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?