A Savaria Szimfonikus Zenekar pozsonyi vendégjátéka csütörtökön

Szombathely/Budapest/Pozsony |

<p>A Savaria Szimfonikus Zenekar november 27-én, azaz e héten csütörtökön 19.30 órakor a Pozsonyi Zenei Fesztivál keretében, a Szlovák Filharmónia hangversenytermében ad hangversenyt. Műsoron Csajkovszkij két műve, a D-dúr hegedűverseny és a b-moll zongoraverseny szerepel.</p>

A népszerű művek előadásában Baráti Kristóf hegedűn és Miroslav Kultysev zongorán működik közre. A magyar zeneműveket Dohnányi Ernő op. 36 népszerű alkotása, a Szimfonikus percek képviseli. A darab egyébként a Nemzeti Filharmonikus Zenekar 2004. októberi vendégjátékán már hallotta a zeneértő pozsonyi közönség. Különös értéket jelent e mű az egykori koronázóvárosban, mivel szerzője is Pozsony szülötte, és első sikerei is e városhoz kötődnek. A ráadásokat az előadók meglepetésnek szánják, de talán nem árulunk el titkot, ha megemlítjük, hogy a hallgatóság ízig-vérig magyar dallamokat hallhat.

A nagy múltú, több mint százéves zenekar élén Alpaslan Ertüngealp áll, aki számos elismerése mellett 1998-ban a Magyar Televízió 9. Nemzetközi Karmesterversenyének harmadik helyezettje volt, így művészetét a szlovákiai közönség már ismerheti a képernyőről is.

A zeneigazgatónak köszönhető e vendégjáték, amely viszonzása annak a nagy sikerű koncertnek, amit Marián Lapšanský professzor, a Szlovák Filharmónia igazgatója október 10-én adott a dunántúli városban. (Orsai Katalin)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?