A Millennium 4 bojkottjára szólított fel egy dán író

<p>Jussi Adler Olsen dán írónő a híres Millennium-krimisorozat napokban megjelent folytatása elleni kritikájának adott hangot és a könyv bojkottjára szólította fel az olvasókat.</p>

Adler Olsen tiszteletlennek nevezte a kötetet. Az Ami nem öl meg (Det som inte dödar oss) című könyv a krimitrilógia negyedik köteteként csütörtökön került a könyvesboltok polcaira 25 országban.    A sorozatot megalkotó Stieg Larsson 2004-ben hunyt el és a Norstedts kiadó később a svéd David Lagercrantzcal írt alá szerződést az újságíró Mikael Blomqvist és a hacker Lisbeth Salander történetének folytatásáról.    "Ezzel egy olyan embert használnak ki, aki utálta a kizsákmányolást" - véli Adler Olsen, akinek Carl Mork nyomozóról szóló krimijei szintén bestsellerek. "A könyv bojkottjára szólítok fel mindenkit, én magam sem fogom elolvasni" - fejtette ki Adler Olsen, aki szerint Lagercrantz jó író, de "ettől távol kellett volna tartania magát".     A dán írónő hozzátette, ő maga sem fogadta el a mű megírására vonatkozó felkérést.     Az ötvenévesen szívinfarktusban elhunyt Larsson krimi trilógiájának kötetei - A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől - 50 országban mintegy 80 millió példányban keltek el, a történetből Hollywoodban és Svédországban is filmfeldolgozás készült.     A negyedik kötet az Animus Kiadó gondozásában jelenik meg Magyarországon, akárcsak a Millennium-trilógia.
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?