A Kutyám, Killer esélye

<p>&nbsp;A Szlovák Televíziós és Filmakadémia játékfilm kategóriában Mira Fornay több díjjal is kitüntetett Kutyám, Killer című filmjét jelölte Európai Filmdíjra. (A film egyebek között elnyerte a budapesti 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál különdíját.)&nbsp;</p>

Az egy nap leforgása alatt játszódó filmbéli események főszereplője, Marek a lakótelepi bőrfejűek bandájához tartozik, s Killer névre hallgató kutyája az egyetlen hű társa. Hosszú idő után újra felbukkan a fiú életében az édesanyja, s ez megoldhatatlannak látszó problémát jelent számára. Kiderül ugyanis, hogy van egy mostohatestvére, aki roma származású. Marek egy tragédiához vezető rossz döntésre szánja el magát az öccsével kapcsolatban. Dokumentumfilm kategóriában Robert Kirchhoff rendező nyolc évig készült, Cervanová-ügy című alkotását jelölte a Szlovák Filmakadémia Európai Filmdíjra. A film Ľudmila Cervanová orvostanhallgató elrablásának, megerőszakolásának és meggyilkolásának körülményeit s az ügyben született ítéletek folyományait vizsgálja. A Cervanová-ügyet a bemutatót követő első hónapban – május 14-től június 12-ig – 5434-en látták a hazai mozikban.Az Európai Filmdíj idei, 26. ünnepélyes díjátadóját december 7-én tartják Berlinben. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?