A Jégkorszak 4 vezeti a kasszasikerlistát

Los Angeles |

<p>A Jégkorszak 4 - Vándorló kontinens az észak-amerikai kasszasikerlista élén debütált a hét végén: a háromdimenziós animációs mesére 46 millió dollárért váltottak jegyet a nézők.</p>

 

A jégkorszakbeli gyapjas mamutról és barátairól szóló újabb Pixar-animáció a nemzetközi piacon további 95 millió dolláros bevételt könyvelhetett el.

A sorozatból eddig a 2006-os Jégkorszak 2 - Az olvadás bemutatkozása sikerült a legjobban: a premierhétvégéjét 68 millió dolláros jegyeladással zárta.

A péntektől vasárnapig számolt amerikai és kanadai jegybevételek alapján a boxoffice-lista második helyét A csodálatos pókember szerezte meg 35 millió dollárral. Harmadikként a Ted című vígjáték futott be 22,1 millióval, a negyedik helyre került a Merida, a bátor című animáció 10,7 millió dollárral, a bevételi rangsor ötödik helyén pedig Steven Soderbergh Magic Mike című komédiája szerepel 9 millió dollárral.

Az Andrew Garfielddal újraforgatott Pókember-történetre ez elmúlt két hétben 201 millió dollárért váltottak jegyet a nézők Észak-Amerikában, a tengerentúli bevétel pedig már 320 millió dollárra rúg. Elemzők szerint a Marc Webb rendezésében készült produkció könnyen bekerülhet az év legnagyobb kasszasikerei közé.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?