A főszerepben Mokos Attila

<p>Mondjuk, az lett volna a furcsa, ha akad olyan szlovákiai magyar lap, amely ne szólaltatta volna meg az Egy fájó szív nyugalma című Vladimír Balko-film főszereplőjét, Mokos Attilát.</p>

Az Alma Mater című főiskolás és egyetemista lap legújabb száma a főszerkesztő Juhos Melinda háromoldalas beszélgetését hozza a színésszel, s tényleg úgy lehet, hogy a jóból a sok sem elég: nincs az a visszatérő téma vagy kérdés, melyre ne várnánk a választ akkor is, ha az eddigi interjúk alapján új vagy merőben más válaszokat már aligha kaphatunk.

Az, hogy Mokos Attila nem tudta „csipszesbeülős” módon megnézni a film premierjét, több mint érthető: én sem, mi sem. Nem is olyan film ez, amelyiken mindegy, hányan rágnak, isznak és világítgatnak a vetítés alatt a telefonjukkal. Igazából nem is ebbe a hangárszerű mai nagy mozikba való. Másrészt mégis jó, hogy az ilyen is a tömegkultúra része lehet, a százezer fölötti nézőszám önmagáért beszél. Hogy Mokos Attilára nagyon büszkék vagyunk: hát persze. Zseniális színész, s most ezt nemcsak a színháztól eltérő környezetben, ha nem egy nyelvileg más közegben is bizonyította. Jó beszélgetés ez, sok ismerős filmkockával, Dömötör Ede beszédes fényképével.

Mire ez a kis lapajánló megjelenik, már kapható lesz a Devil Street 13 nevű együttes pólója is. A féli csapatot az Alma Materban Farkas Márta mutatja be. Hogy mi fán terem a rockabilly, azt persze a legfiatalabb családtagomtól kellett megérdeklődnöm, aki viszont azt válaszolta, nekem jobban kéne tudnom, már csak a koromnál fogva is. De hamar kiderült, ami ebből az interjúból is, hogy van ám neo-rockabilly is, és egy mai fiatal számára a Devil Street 13 sem ismeretlen együttes. Ugyanitt (a szemközti oldalon) Kún Gergő morgolódó jegyzete a csak beszélő és nem zenélő rádiókról teremt nagy kedvet az egykori Petőfi Rádióhoz.

A terjedelmesebb ismertetők és összefoglalók most a főiskolai tanulmányi lehetőségek körül forognak: külföldi tanulmányutak, ösztöndíjak, csereprogramok, részképzés – otthon tanulni vagy külföldön... (Somogyi Juhász Péter

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?