Külföld

Új-zélandi terrortámadás - Vallásközi emléknapot tartanak március 29-én

Vallásközi emléknapot tartanak március 29-én a christchurchi mészárlás ötven halálos áldozatának emlékére - jelentette be Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök vasárnap.
MTI

2019. március 24. 09:44

- TASR/AP-felvétel

"A megemlékezés újabb alkalom lesz arra, hogy tanúbizonyságot tegyünk az új-zélandiak együttérzéséről, sokszínűségéről és nyíltságáról, hangsúlyozva, hogy megvédjük ezeket az értékeket" - írta közleményében Ardern.

Az emléknapot a lövöldözés egyik helyszíne, a christchurchi Al Noor mecset közelében található Hagley parkban rendezik meg.

Vasárnap mintegy 40 ezer ember gyűlt össze a szintén a Hagley parkban szervezett virrasztáson. Az imákat, dalokat és beszédeket azon a színpadon adták elő, amelyet Bryan Adams kanadai énekes koncertjére állítottak fel, amelyet azonban a támadást követően lemondtak.

Eközben mintegy 10,8 millió új-zélandi dollár adomány gyűlt össze az áldozatok családjainak javára. A GiveaLittle.co.nz oldalán 91 ezer adakozó összesen 8,3 millió új-zélandi dollárt (mintegy 1,6 milliárd forintot), míg a LaunchGood.com honlapján 40 ezer jótékonykodó 2,5 millió új-zélandi dollárt ajánlott fel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Szerződésbontással fenyegetőznek a kórházak

Kihelyezett kiállítások Taksonyon és Tallóson

Manchesteri focirangadó a tv-ben

50 ezer eurót szavazhatunk meg az emlékművek felújítására

Pellegrini a beruházásokról is tárgyalni fog a japán miniszterelnökkel

A rendőrség érdekházasságokat leplezett le a nyitrai régióban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?