Külföld

Nagy-Britanniába érkezett az amerikai elnök

London | Kétnapos hivatalos látogatásra Nagy-Britanniába érkezett csütörtökön az amerikai elnök. Donald Trump a brüsszeli NATO-csúcsértekezletről érkezett, hivatalos programja péntek délutánig tart, utána feleségével Skóciába utazik, ahol magánprogramokkal tölti a hétvégét.
MTI

2018. július 12. 17:05

- TASR/AP-felvétel

A Downing Street által előzetesen közzétett programból kitűnik, hogy az amerikai elnök összes hivatalos programja is Londonon kívüli, vidéki helyszíneken lesz.

Az elnöki házaspárt Theresa May brit miniszterelnök csütörtök estére a Londontól száz kilométerre északnyugatra, Oxfordshire megyében emelkedő Blenheim-palotába, Sir Winston Churchill néhai brit kormányfő és családja egykori otthonába invitálta díszvacsorára.

 

2018. július 12. 15:30

Trump: az Egyesült Államoknak szilárd a NATO melletti elkötelezettsége

A hivatalos pénteki kétoldalú tárgyalások helyszíne Chequers, a brit kormányfők vidéki rezidenciája lesz, utána az amerikai elnök és felesége a brit királyi család Londonon kívüli legnagyobb rezidenciájára, Windsor ősi kastélyába utazik, ahol fogadja őket II. Erzsébet királynő.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?