Külföld

Kórházban Roman Polanski

Genf | Orvosi kivizsgálásra kórházba szállították zürichi börtönéből Roman Polanskit - közölte a filmrendező egyik ügyvédje.
MTI

2009. október 18. 14:06

Új Szó

Hervé Temime csak annyit mondott a hét végén, hogy Polanski egészségi állapota nem mondható "rendkívül súlyosnak". Az ügyvéd nem kívánt többet elárulni, így nem mondta el azt sem, hogy a 76 éves filmrendező melyik kórházban van, milyen vizsgálaton esik át, és mikor szállítják vissza börtönébe.
    Hervé Temime a múlt héten kereste fel védencét a zürichi börtönben, és akkor azt mondta, hogy Polanski levert és fáradt, ezért aggódik egészségi állapota miatt.
    Folco Galli, a svájci igazságügyi minisztérium szóvivője ehhez semmit se kívánt hozzáfűzni. Közölte, hogy Polanski letartóztatás alatt áll, és szükség esetén - börtönben vagy kórházban - kap egészségügyi ellátást.
    A 76 éves Roman Polanskit szeptemberben végén vették őrizetbe a zürichi repülőtéren egy több mint harminc évvel ezelőtti szexuális bűncselekmény miatt. Az Egyesült Államok 1977 óta akarja felelősségre vonni Polanskit, aki az ellene felhozott vádak szerint alkohollal és kábítószerrel kínált egy akkor 13 éves lányt, majd szexuális kapcsolatot létesített vele. A rendező 1978-ban megszökött az Egyesült Államokból, ahol liliomtiprás miatt börtönbüntetés várt volna rá. Azóta Franciaországban élt, és kerülte az olyan országokat, amelyeknek kiadatási egyezménye van Amerikával.

Önnek ajánljuk

A növekvő energiaárak miatt az élelmiszer is drágulhat

Pellegrini részvétét fejezte ki az ostravai lövöldözéssel kapcsolatban

Adventi kalendárium: Karácsonykor is edzés van

Európai elfogatóparancsot adtak ki a szeredi bűnbanda egyik tagja ellen

A NAKA élvezi a védelmi bizottság bizalmát Fico-ügyben

Kigyulladt egy nyolcadik emeleti lakás Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.