Külföld
(TASR/AP - illusztrációs felvétel)

Fegyveresek megtámadták Kabulban az Intercontinental szállót

MTI

2018. január 20. 19:08

Kabul | Fegyveresek megtámadták Kabulban az Intercontinental szállodát szombat este – értesült az AFP francia hírügynökség afgán hírszerzési forrásokból.

Legalább négy fegyveres jutott be a szálloda belsejébe, ahova robbantással vágtak utat maguknak. A szállodában megszakadt az áramszolgáltatás, a támadók a második emeleten elbarikádozták magukat.
 Azt nem tudni, hogy eddig hány áldozat van. Az afgán különleges erők egységei megérkeztek a helyszínre, hogy leszámoljanak a támadókkal. 
   
A kabuli Intercontinentalt – Afganisztán első luxusszállóját – 1969-ben építették fel egy dombtetőn, amely az afgán főváros nyugati része fölé magasodik. Kabul két legnagyobb luxusszállójának egyike, négy étteremmel. Gyakran ad otthont zártkörű rendezvényeknek is kormányzati tisztviselők részvételével tartott tanácskozásoknak.
 

A szállodát, amely már 1980 óta nem része az InterContinental Hotels Group (IHG) brit szállodaipari láncolatnak, az utóbbi két évtizedben többször érték terrortámadások, így rendkívüli biztonsági intézkedésekkel védik. Legutóbb 2011 nyarán tálib fegyveresek tíz embert öltek meg a szálloda elleni támadásban.

Az Egyesült Államok kabuli nagykövetsége csütörtökön adott ki figyelmeztetést arról, hogy szélsőséges csoportok támadásokat tervezhetnek kabuli szállodák ellen.

Önnek ajánljuk