Külföld

Brexit - Több ellenzéki párt bizalmatlansági indítvány terjesztett elő a brit kormánnyal szemben

London | Bizalmatlansági indítvány nyújtott be Theresa May brit miniszterelnök kormányával szemben a Skót Nemzeti Párt (SNP) és több másik, kisebb ellenzéki párt, mivel szerintük mihamarabb szavazni kellene a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételeiről szóló megállapodásról - jelentette be az SNP kedden a Twitteren.
MTI

2018. december 19. 09:27

Az SNP - a brit alsóház harmadik legerősebb pártjának - kezdeményezéséhez csatlakoztak a Liberális Demokraták, a walesi Plaid Cymru és Zöldek politikusai is. Azt követelik, hogy a kormány még a karácsonyi szünet előtt tűzze napirendre az előterjesztést.

A kormány ezt nem köteles megtenni, mert csak azokat az indítványokat kell napirendre tűznie, amelyeket az ellenzék vezetője, a Munkáspártot irányító Jeremy Corbyn aláírásával terjesztenek elő.

 

2018. december 17. 17:19

Brexit - Theresa May: január harmadik hetében szavaz a parlament a kilépési megállapodásról

A Munkáspárt hétfőn maga is bizalmatlansági indítvány terjesztett elő, ám nem az egész kormánnyal, hanem csak Theresa May kormányfővel szemben. A Munkáspárt elfogadhatatlannak tartja, hogy a konzervatív kormányfő több mint egy hónappal az eredetileg kitűzött időpont után hajlandó csak szavazásra bocsájtani a Brexit-megállapodást. A párt úgy véli, a kormányfőnek korábbi időpontra kellett volna kitűznie a szavazást, amelyet a kormány a biztos vereség tudatában inkább végül január közepére napolt el.

A miniszterelnök bírálói szerint May sarokba akarja szorítani a parlamentet. Jelen állás szerint ugyanis az Egyesült Királyság 2019. március 29-én éjfélkor automatikusan elhagyja az uniót, de ha ez úgy történik meg, hogy a kiválás feltételei tisztázatlanok maradnak, az hatalmas károkat okozna az ország gazdaságának. Miután az Európai Unió elzárkózik a már megkötött egyezség újratárgyalásától, a megállapodás várhatóan nem fog változni, és May bírálói szerint a kormányfő arra spekulál, hogy a parlamenti képviselők a megállapodás nélküli kiválás elkerülése érdekében végül mégis megszavazzák a dokumentumot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?